Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (213)

sheen 

všechny recenze uživatele

Film ocení především lidé, kteří ji ve své době, kdy žila obdivovali. Pro mě byla největší ženskou ikonou, fandil jsem jí a měl jsem ji rád. Film je průměrný. Její životní dílo si zasloužilo lepší zpracování, Naomi Watts byla perfektní Diana. Mít moc vzkřísit jednu "celebritu", byla by to právě ONA. "Somewhere, beyond right and wrong there is a garden and I will meet you there, I will meet you there" ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Neskonale chladné!!! Autori mali niekoľko možností a momentov na to, aby diváka chytili za srdiečko, a srdcervúco podali niekoľko silných Dianiných okamihov. Nestalo sa, dokonca sa k tomu ani len nepriblížili (vari ani nepokúsili). A tak si Naomi Watts ako princezná Diana dokáže získať sympatie, ale lásku divákov ťažko. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdo jistě ocení, že to není takový ten klasický životopisný film, tvůrci se zde snažili Dianu zobrazit ne jako princeznu, ale především jako obyčejnou ženu, která se zamilovala a stejně jako každá žena dělala kvůli lásce hlouposti. Jenže celý film je postaven na opravdu hrozných dialozích a na tom, jak se dva lidé milují, pak se pohádají, pak se usmiřují, aby se za chvíli zase mohli pohádat a zase usmířit. Výsledkem je strašně nudný film s nulovým emocionálním dopadem. Chápu, proč z různých důvodů nemohla být do filmu zakomponována královská rodina, ale uvítala bych třeba, kdyby byl film alespoň trochu politický. Takový Dianin boj za odstranění nášlapných min by si zasloužil více než zmínku o dvou minutách a to samé se dát říct i o její obrovské charitativní činnosti, která mohla ukázat to, proč Dianu tak miloval celý svět. Takhle z toho ale vznikl jeden z nejzbytečnějších filmů tohoto roku. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nezáživný, necharismarický snímek o snad ještě nudnější stránce Dianina života, tedy vztahu s arogantním Pákistáncem. Tohle ani nelze hodnotit průměrem, film na mě nezapůsobil po žádné stránce. Jednoznačně jeden z těch slabších životopisných filmů. /// 1. film viděný v roce 2022 /// Zhlédnuto na JOJ Cinema s českým dabingem. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Musím se ohradit proti zdejším zlým pomluvám, že grafik musel zavařit dva fotošopy, aby se Naomi Watts na plakátě Dianě podobala. Podobná je jí i ve filmu: je také žena a má skoro stejnou barvu vlasů, tak co remcáte? :) Ani srovnání s telenovelou nesedí. Ten snědý felčar není žádný Chosé Charismato, vraždy, hádky, žárlivost a podobná oživení se nekonají a celosvětové lokace jsou tak ubohé, že to vypadá, jako kdyby se natáčelo jen v jedné ulici. Královská rodina je jen decentně zmíněna, na Camille si ovšem scénárista smlsnul. Vyskytuje se asi ve čtyřech replikách. A závěr, který když nemohl být překvapivý, mohl být aspoň explozivně emotivní, aby silný citový zážitek způsobil divákovi krátkou ztrátu paměti a vymazal předchozí děj. Nestalo se. Ani jako pomůcku k žehlení to nelze doporučit. Mohli byste totiž usnout a spálit košili. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)
  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama