Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tragický závěr života princezny Diany si zasloužil rozhodně důstojnější zpracování, ale to nejdůležitější zachycuje dobře. Média ji úplně semlela a v osobním životě se z ní stala psychická troska. Oceňuji tedy, že zde není vyobrazena pouze jako paní dokonalá, i když si za svou charitativní činnost zaslouží velký respekt. Na filmu je bohužel hodně vidět strach z královské rodiny, která má na smutném osudu Diany naprosto zásadní podíl. Pokud se někdo odváží natočit snímek založený na zatím nejdrsnější možné konspiraci, budu u toho. Hodně lidem se udělá špatně. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Princezna Diana si zasloužila rozhodně lepší zpracování. Tenhle film mi přijde jako výsměch. Jako malá jsem Dianu obdivovala a psala jsem na ni plno literárních prací do školy, jelikož i pro mě byla "princeznou lidských srdcí", přečetla jsem plno jejích životopisů, viděla plno rozhovorů a já už ani nevím co všechno a proto jsem se bála tohohle filmu. Věděla jsem, že vzít si na starost natočení filmu o ženě, kterou miloval téměř celý svět - je náročné a proto jsem se bála toho, jak to dopadne. A pro mě a pro mnoho dalších lidí to dopadlo opravdu strašně :( Je Naomi Watts opravdu tak příšerná herečka? Nejsem si vůbec jistá ale Dianu jsem ji nevěřila. Do přízvuku se nutila, její výrazy a úšklebky ve tváři a kývání hlavou mě po chvíli začalo lízt na nervy a prostě byla pro mě neskutečně umělá. Prostě strohá a fakt příšerná. Za to Naveen Andrews byl tak přirozený a pomalu jsem se těšila na záběry pouze s ním. Tohle je podle mě děsný počin a je mi jen líto, že památka tak významné ženy dopadla takhle. Jediné plus pro mě byly tiché momenty, které má film krásné a nahrazení hudby za důležité dialogy, kterých je ve filmu opravdu pomálu. Co jediné mohu vyzdvihnout je závěr filmu, kdy posledních pár minut jsou nejkrásnější, jaké mohly být... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Typický příklad producentského filmu. Dianu milovali milióny lidí (fakt?), tak proč je trochu nepodojit. Pravděpodobnost, že by z toho mohl vzniknout dobrý film, byla sice směšně malá, ale na tom tvůrcům zjevně moc nezáleželo. V některých scénách sice bylo vidět, že za kamerou nestál žádný diletant, ale jako celek je to prostě jen zaměnitelná romantická limonáda pro velmi nenáročné diváky. A vlastně ani výkon Naomi Watts v hlavní roli mi nepřišel konzistentní. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Dianin život byl do jisté míry životem mediálním. Tento film však na mne nepůsobil vůbec příznivě. Vykreslil Dianu tak nějak šalamounsky podivně. Film mi přišel místy, jak romantická komedie. Což je dle mého názoru škoda. Film mohl mít lepší námět, protože mohl těžit z jejího života spousty informací. Byla veřejně známou osobou, vyšlo o ní nespočetně autobiografií – hodně lidí ji podporovalo, ona sama mnohé ovlivnila. Tak proč mám pocit, že tento film je jeden velký průšvih. Naomi Watts jako Diana sice s přimhouřenýma očima vypadá,ale nějak pro mne nebyla dostatečně uvěřitelná. Určitě mi také přišlo divné, proč se ve filmu jen krátce objevili William s Harrym. Oni dva pro ni byli důležití. Pro mne je film zklamáním. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Dianu jsem se těšila do doby, než vešla do kin a strhali ji kritici i diváci. Přesto jsem se podívala. Co říci po zhlédnutí? Naomi Watts jsem bohužel Dianu nevěřila, což je zásadní problém, nemohla jsem se s postavou ztotožnit a film si více užít. Neříkám, že je špatné, když se životopisný snímek zaměří jen na výsek protagonistova života, ale v Dianě z toho udělali srdíčkový paskvil alá Hollywood, který šel mimo mě. Kdyby se hlavní postava jmenovala třeba Mary a nebyla princeznou, bylo by to úplně jedno. Diana totiž je především romantický (a do jisté míry vyfabulovaný) film bez zásadního emocionálního dopadu, u něhož mnohokrát zapomenete, na koho se to vlastně díváte. Chválím ale hudbu. Celkově slabé tři hvězdy. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)
  • Scenárista filmu Stephen Jeffreys sa s Dianou dokonca osobne stretol. „Pri rozhovore s ňou som si uvedomil, že obraz hlúpej husy, ktorý o nej vytvorili médiá, je chybný. Bola pohotová, dôvtipná a inteligentná. Tento rozhovor mi slúžil ako inšpirácia pri písaní filmu. Vracal som sa k jej hlasu zakaždým, keď som premýšľal, čo by mohla vravieť." (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama