Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (213)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pomalý a detailní záběr na tvář slavné a všemi milované ženy. Její úsměv není ovšem znakem radosti nebo snad štěstí, ale je pouze maskou, která zakrývá všechny ty špatné zážitky, pochybnosti či čirý zmatek myšlenek. Diana byla a vždy bude jednou z nejvýraznějších osob historie Velké Británie. Jistě, že jsem očekávala něco jiného, ale zklamání není natolik patrné, jak by tomu odpovídalo průměrné hodnocení, které tento film dostal. Chyběli mi tam William, Harry a Charles (ne že bych ho měla nějak v oblibě). Snímek se celou dobu držel pouze na emocionálním rozpoložení hlavní postavy Diany a nenabídl ani trochu náhled do jejího rodinného života. Udělala toho hodně dobrého a hlavně ta charitativní činnost z ní udělala ikonu s dobrým srdcem, která ráda rozdávala porozumění, radost a lásku. Naomi Watts v hlavní roli byla nepřekonatelná a stejně k nerozeznání jako skoro v každém filmu. Na tento snímek jsem se hodně načekala a musím říct, že Oliver Hirschbiegel odvedl skvělou práci. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Když Lennon vrátil královně Řád britského impéria zabalený v umaštěném papíru, upadl za tuto urážku v nemilost a skončil na dlouhá léta ve vyhnanství. A to je bez debat největší ikonou popkultury druhé poloviny minulého stolení. Nikdo z tvůrců filmu není ani zdaleka tak významný jako tento Beatle. Nelze se tedy divit poddaným jejího veličenstva, že natočili film nekonfliktní a že se v něm královna neobjeví a pro jistotu ani žádný jiný Windsor. Jako životopisný film bych to moc nebral, spíše jako letní romanci, potom není důvod si stěžovat, že Naomi Watts není podobná té nejznámější whistleblowerce. Jistí to německý režisér. 70%. Produkce: Ecosse Films ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Oliver Hirschbiegel z tohoto zatím nezpracovaného tématu splácal nepříliš chutnou limonádu. Obsazení Naveena Andrewse se nebojím označit za velký omyl, Naomi Watts se snaží, ale ani ona film nedokáže vytáhnout někam výš. Nemá totiž jak. V podstatě je to jen o zamilované romanci alá červená knihovna a marné snaze schovat se před médii. Postrádal jsem snahu o větší konfrontaci s královskou rodinou, ponoření se do větší hloubky a hlavně emoce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa herecky veľmi dobre zvládnuté. Naomi Watts bola skvelá Diana, teda asi aj skvelejšia než originál, povedzme si narovno, že Naomi je a bola atraktívnejšia. Na strane druhej film pokrýva v podstate len Dianine ľúbostné vzťahy a problémy, ostatné je len okrajové, akoby jej život bol len o láske. Aj vzhľadom na to by sa film nemusel volať len Diana. Možno by bolo lepšie Diana - kráľovná (moslimských) sŕdc. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se v době blížící se premiéry hodně těšila, a to hlavně díky obdivu k Lady Di, který na mě už v dětství tak nějak přenesla moje maminka. Rozporuplné reakce diváků a kritiky mě však zrazovaly od návštěvy kina a ke snímku jsem se tedy dostala až nyní. Čekala jsem asi něco více životopisnějšího. "Diana" vypráví celkem prostý romantický příběh, který se od německých televizních "pilcherovek" liší jenom solidnějším obsazením (Naomi se do všemi milované princezny stylizovala podle mého názoru velmi dobře) a tragickým zakončením. Žádná velká sláva se tedy nekoná, ale případné televizní repríze se bránit nebudu. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo po dobu 9 týdnů, a to v Chorvatsku, Londýně, Pákistánu a Mozambiku. (jenik71)
  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)

Reklama

Reklama