Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přídavné jméno VELKÝ v názvu filmu je doslova a dopísmene na místě. VELKÝ humor z herci, kteří mají VELKÝ komediální talent a režisér, který umí udělat VELKÝ dobrodružství i v okupované Francii, takovým způsobem, že mě z toho zůstal jeden VELKÝ zábavný zážitek, který si v sobě ponechám i když mě v životě potkají VELKÝ trable. Jako se Francie nechala okupovat nacistickou armádou, tak já nechám vždycky moc rád okupovat svou bránici komediální armádou Gérardem Ourym, Bourvilem a Louis de Funèsem, protože ten jejich flám je moc povedený a hlavně hrozně VELKÝ. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes mi vždycky připomínal mýho dědu, oba dva jsou stejný nerváci, akorát, že dědu nedubuje František Filipovský. Dědův Velký flám z války sice z vyprávění nepůsobí tak dobrodružně ani zábavně (nikdy nepomáhal k útěku britským letcům ani nikdy neutíkal do Anglie a rozhodně nikdy nestrávil noc vedle německého oficíra), nicméně i tak bylo co poslouchat. No ale zpátky k filmu. Velký flám je skvělá komedie, Funes ve výborné formě, některé jeho hlášky jsou opravdu perly ("Výborně pánové. ... Přirozeně jsem nechválil vás, ale sebe, vy jste byli hrozní ..."). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľká prča. Vzájomná konfrontácia troch kultúr a kontrast dvoch ideológií v podaní francúzskeho humoru, to nemohlo priniesť nič iné, ako hromadu vtipných momentov a dokonalých dialógov. Scenár premyslený do posledného detailu, situačná komika vo svojej plnej kráse a k tomu roztomilé duo Bourvil-de Funès, čo viac si priaznivec smiechu môže priať?! 90%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Louis de Funès (Lefort) hraje na piano v Pařížské opeře. Ve skutečnosti, během okupace za druhé světové války, hrál Funès na piano po pařížských barech. (Kulmon)
  • Německý letoun, sestřelený šilhajícím německým vojákem, je typ Morane-Saulnier MS-502 Criquet. Jde o ve Francii vyráběnou variantu známého německého kurýrního letounu Fieseler Fi-156 Storch. Zatímco německý originál má řadový motor, pozdější francouzské varianty dostaly motor hvězdicový. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama