Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ukázková a výstavní francouzská dobrodružně situační komedie (jedna z nejlepších z 2.světové vojny) tak akorát napínavá, s rozhodně skvělým příběhem, nechybí zde ani hodně typického francouzského humoru a mnoho povedených komických situacích. Samozřejmě největší účinek a největší síla je v samotném jejím hereckém obsazením malíř pokojů Bouvet skvělý (Bourvil) a dirigent opery LeFort kterého si z gustem zahrál (Luis de Funes), samozřejmě špatní nebyli i ostatní viz třeba krásná blondýnka a odvážná jeptiška (podobnou jsem mohli spatřit už v Četnících). Legrace a útok na naše bránice (zejména scéna v postely a při výslechu) od začátku až dokonce a tudíž jednoznačně vysoké hodnocení. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přídavné jméno VELKÝ v názvu filmu je doslova a dopísmene na místě. VELKÝ humor z herci, kteří mají VELKÝ komediální talent a režisér, který umí udělat VELKÝ dobrodružství i v okupované Francii, takovým způsobem, že mě z toho zůstal jeden VELKÝ zábavný zážitek, který si v sobě ponechám i když mě v životě potkají VELKÝ trable. Jako se Francie nechala okupovat nacistickou armádou, tak já nechám vždycky moc rád okupovat svou bránici komediální armádou Gérardem Ourym, Bourvilem a Louis de Funèsem, protože ten jejich flám je moc povedený a hlavně hrozně VELKÝ. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Bourvil (Augustin Bouvet) byl v době natáčení vážně nemocen. (M.B)
  • Scéna, v níž jsou oba hrdinové převlečeni do německých uniforem a Bourvil (Augustin Bouvet) nese na ramenou Louise de Funèse (Stanislas Lefort), nebyla ve scénáři a je výsledkem improvizace obou komiků. (Mackin)
  • Záběry v hotelu a v kanalizaci pod operou byly natočeny ve vystavěných kulisách ve studiích Billancourt. (marcel5)

Reklama

Reklama