Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická funésovka s podobným námetom ako "Piti, piti, pá", akurát bez skvelej hudby. Množstvo vtipných situácií, ktoré prináša prázdninová výmena detí (ako napovedá anglický názov "The exchange student") prísneho riaditeľa internátnej školy a škótskeho lorda, však nie je zanedbateľný, takže pravidelným úškrnom sa nevyhnete a ani občasnému uchechtnutiu sa nedá ubrániť. Výstavba deja pripomína skôr sériu grotesiek, ktoré síce nevtiahnu do deja ale celkom príjemne uvoľnia atmosféru. Produkcia je dobrá a Funésovi ani ostatným hercom nie je veľmi čo vyčítať aj keď kvalít "Piti, piti, pá" nedosahujú. Aj tu Oliver de Funés výborne stvárnil syna svojho otca. 70% ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ředitel prestižní školy Charles Bosquier (Louis de Funès) pošle svého syna Philippa (François Leccia) na prázdniny do Velké Británie, aby si zdokonalil angličtinu, Philippe má však vlastní představy o prázdinách a tak místo sebe pošle svého kamaráda Stéphana Michonneta (Maurice Risch)... Komedie Senzační prázdniny je dalším velice povedeným příspěvkem do filmografie Louise de Funès. Ten zde opět předvadí své klasické herectví, které však jde ruku v ruce se zábavným a svižným scénářem (o ten se společně s režií postaral Funèsův dvorní režisér Jean Girault) plném cestování a záměn. Přidejme k tomu tradičně chytlavou hudbu Raymonda Lefevrea, kvalitní herecké obsazení se spoustou známých tváří (Ferdy Mayne, Claude Gensac, Mario David, Martine Kelly, François Leccia, Maurice Risch, Olivier de Funès) a máme tady skvělou komedii, díky které si je možné udělat letní prázdniny prakticky v jakémkoliv ročním období. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Film, který boduje atmosférou doby, kdy vznikl a příjemným prostředím = ex- a interiéry a svým klasickým dyzajnem. Prostoduchý děj s prvoplánovaným humorem, často ne zrovna komické scény spoléhají pouze na řev a grimasy de Funése. Komika spíše pro děti a mládež a nenáročné dospělé obecenstvo. Ale ve srovnání s úpadkovým filmovým zbožím (ca. od 90.let 20.století) jsou i tyhle taškařice už dávno klasikou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Všechno se musí vysvětlit MacFarrellovi. Přiznáš se, poprosíš o prominutí, a když tě náhodou uškrtí, tak mu poděkuju. Jdeme." Typická Funesovka. Zábavná a zběsilá. Díky množství střídajících se prostředí se zdá ještě dynamičtější než ty ostatní. A kvůli prázdninové letní atmosféře má své specifické kouzlo, zvláště když ji sledujete v začínajícím sychravém podzimu. Ovšem jen v roce vzniku Louis fe Funés zahrál ve dvou mnohem lepších filmech. V díle mistra jde tedy o slabší průměr, což automaticky znamená, že je to špičková komedie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Když Charles (Louis De Funés) vystupuje z motorového člunu na plachetnici, má člun postavená opěradla sedadel. Když je pak hozen zpátky do člunu, jsou opěradla sklopená do spací polohy. (Stejšn)

Reklama

Reklama