Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Průměrná prázdninová komedie s nadprůměrným komikem Louisem de Funès v hlavní roli a vynikající hudbou Raymonda Lefebvra v pozadí a v klíčových scénách. Nic nového pod sluncem, jen další, v našich končinách silně přeceňovaný francouzský film. Byla to sice příjemná letní podívaná, ale jestli bych po tomto titulu sáhl ještě někdy znovu, to bych si teda musel rozmyslet. 50% ()

Reklama

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem dodneška (květen 2009) vůbec neznal. A přitom je to parádní letní komedie s L.de Funésem. Možná u mě nevyvolala salvy smíchu jako jiné jeho notoricky známé filmy (Tonoucí se stébla chytá, Křidýlko nebo stehýnko), ale je to krásná úsměvná komedie, které nemůžu nic vytknout. Vrcholem je pro mě scéna, kdy tatík Funés pronásleduje uprchlíky na lodi a najede s autem do klece a pak s ní ujíždí krajinou. Nebo jeho smůla na toho otravného zarostlého chlapa :D.Samotný závěr už mi přišel spíš takový přehnaný, crazy, tudíž pro mě už trochu slabší (ve srovnání se zbytkem filmu). Jinak je to typický film s L.de F. - krásná hudba, nádherné záběry na francouzskou krajinu, řada absurdních situací a známé tváře francouzského filmu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o řediteli školy Charlesu Bosquierovi (vynikající Louis de Funés), který má starosti se svýma dětma. Mladší Gérard (skutečný syn Olivier De Funés) tatínkovi pochlebuje a na všechny donáší, aby odvrátil pozornost od sebe. Starší Philippe (Francois Leccia) má odjet na letní výměnný pobyt do Anglie, ale zvolí cestu lodí se svýma kamarádama. A protože s nimi odjede i anglická dívka Shirley (Martine Kelly), která přijela na výměnný pobyt k Bosquierům, začíná honička. Nejdříve samotného ředitele za lodí, později i s Shirleyiným otcem MacFarrellem (Ferdy Mayne) po Skotsku, aby zabránili svým dětem ve sňatku. Ale mladí jsou tak hrrr, takže oba otcové končí v moři whiskey, která je utěší a smíří se sňatkem. Pobavil mě i Stéphane Michonnet (Maurice Risch), který jel do Anglie místo Philippa a Mario David v roli kdy ho Basquier omylem stále otravuje. Krásně se Girault trefuje do velmi zvláštní a těžko poživatelné anglické kuchyně. Nejúžasnější scény byly ty z pronásledování, kdy Charles zažil nejedno nevšední dobrodružství, aby se vyhnul rodinné ostudě. Nádherně bláznivá komedie. Bosquirovu manželku zde hrála už jeho velmi častá filmová partnerka Claude Gensac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všichni Francouzi jsou sexuální maniaci! Chci se naučit všechno s Francouzi! Nestárnoucí komedie se skvělým českým dabingem. Otisk uvolněných 60.let je ve filmu více než patrný, k tomu skvělá šedesátková hudba.Nádherné exteriéry, vtipné dialogy a akce, za které by se snad nestyděl ani Bond. Jízda na motorovém člunu s následným plachtěním a trefnými komentáři pobaví stejně jako pojízdný holubník. Opakovaným sledováním se film příliš neokouká. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Podle některých pramenů byly Senzační prázdniny prvním filmem, v němž de Funèsovu manželku hrála Claude Gensac. Ve stejné době se ale natáčel i Oscar (1967), v němž taktéž vytvořili manželský pár a Oscar se nakonec do kin dostal dřív, takže prvenství je v tomto ohledu diskutabilní. (argenson)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Jako dekorace pro budovu Bousquierovy školy posloužil zámek Château Gillevoisin nedaleko od Paříže, scény pronásledování nezdárného syna Philippa byly natočeny v Le Havre a dalších destinacích v severní Francii. (argenson)

Reklama

Reklama