Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha komedií geniálního komika,která zpříjemní chvíle volna. Opět tu máme spoustu vtipných scének a k tomu všemu parádní prázdninovou idylku mladých lidí na moři. Sakra, proč jsem se nenarodil někde u moře...takový prázdniny s holkama na plachetnici,večerní zastávky na souši,oheň,nějaký to maso,romantika,co víc si přát ne? Jen bych se asi obešel bez cholerickýho a pomatenýho otce,kterej by mě furt naháněl :-D--->90% ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl a je doteď známkou kvalitní komedie a jistotou zábavy. A ani zde nezklamal. Opět plno skvělých grimas, vtipných dialogů a hlášek a především plno vtipných situací, do kterých se dostává. Mám pro tohoto geniálního komika velkou slabost a jeho komedie zbožňuji a tahle je jedna z mých oblíbených. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasický pan Funes s partou oblíbených herců, kteří jsou vidět i v dalších filmech s tímto excelentním komikem. Řada zamotaných situací jen nahrává bezpočtu gagů a veselých situací. O dabingu snad ani netřeba vůbec psát. Pan Filipovský je prostě naprostá mega hvězda. Opět hluboká poklona oběma mistrům.  90 % ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Na excentrickeho Luis de Funesa povacsine reagujem neutralne, skor sa mi automaticky spaja s nedelnou pohodou a tam, kde ucinkuje nie je ani dej dolezity. V Les Grandes vacances je z neho neskutocne podareny riaditel-cholerik a so mnou si vytvoril pozitivne sympatie hned v uvode. Tak ako leto je svieze a plne relaxu, rovnako aj tento film. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Průměrná prázdninová komedie s nadprůměrným komikem Louisem de Funès v hlavní roli a vynikající hudbou Raymonda Lefebvra v pozadí a v klíčových scénách. Nic nového pod sluncem, jen další, v našich končinách silně přeceňovaný francouzský film. Byla to sice příjemná letní podívaná, ale jestli bych po tomto titulu sáhl ještě někdy znovu, to bych si teda musel rozmyslet. 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Film měl ve Francii premiéru 1. prosince 1967 a jen ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti bezmála sedmi miliónů diváků. Louis de Funès tímto titulem završil mimořádně úspěšný rok 1967, v němž byl předtím uveden třetí díl Fantomase a Oscar (1967). V premiérovém nasazení byl ve stejném týdnu v Paříži uveden americký film Frajer Luke (1967), který však dosáhl sotva polovičního komerčního úspěchu. Senzační prázdniny se staly největším úspěchem za rok 1967 a celkově Funèsovy filmy v tomto roce vidělo přes 16,5 miliónů diváků. (argenson)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)
  • Poté, co je Charles (Louis de Funès) zachráněn posádkou říční lodě, vidíme záběr na plachetnici kluků. Jeden z nich volá na ostatní, že je před nimi plachetnice holek. Následuje záběr na plachetnici holek zezadu, při kterém je vidět na zádi přívěsný motor, pohánějící holčičí lod. V následujícím detailním záběru na kokpit holčičí lodě není však po motoru ani památka. (pjotri)

Reklama

Reklama