Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale dobré také ne. Louis samozřejmě opět a znovu nezklamal. Docela sympaticky byl poskládán i veškerý zbytek herců a hereček. Příběh se mi líbil pouze ze začátku a smál jsem se také pouze v úvodních minutách. Postupně se film zvrhává v nudnější a nudnější záležitost. Humor je v podstatě o tom, že si Francouzi svým tradičním způsobem utahují z Angličanů. Mnohem vtipnější mi to přišlo v podání Asterixe a Obelixe, když řádili ve službách jejícho veličenstva. Tohle sice drží pár metrů nad vodou tradičně skvělý Louis, ale smíchy jsem se nepotrhal. Abych dal více než 2 * to bych musel být minimálně kouzelník druhé kategorie. Tím zatím nejsem. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou vlastně takovou sázkou na jistotu, klasickou komedií s Louisem de Funèsem, která sází na jeho typický projev, grimasy a originální humor. Jedná se o příjemnou, svižnou, zábavnou a nenáročnou podívanou, Luis de Funès má však na svém kontě ještě o trochu lepší zářezy. 7/10. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Na excentrickeho Luis de Funesa povacsine reagujem neutralne, skor sa mi automaticky spaja s nedelnou pohodou a tam, kde ucinkuje nie je ani dej dolezity. V Les Grandes vacances je z neho neskutocne podareny riaditel-cholerik a so mnou si vytvoril pozitivne sympatie hned v uvode. Tak ako leto je svieze a plne relaxu, rovnako aj tento film. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Funésovka. Tentokrát musím ocenit i dabing Jiřího Holého, který mistrně nadaboval Skota McFarrella. Perlí ale i Strýček Jedlička, který libově namluvil 1 z tupých studentů (Mamá, podívej se na toho v karfiolu! To je náš říďa!). Smál jsem se od začátku do konce, řada scén je kultovních (Funés jako borec, který letí na draku a loď si řídí rádiem. Funés pronásledující syna, ale pokaždé narazí na trochu agresivního pána.). Jednoduše paráda, takto má vypadat komedie! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní atmosféra působí relaxačně, když je venku počasí pod psa dvojnásob. Ztřeštěné, jak je u Funèsových filmů zvykem, ale extra vtipné to není. Trocha utahování si z Angličanů, jejich stolování a upjatosti. Louis občas někam spadne nebo se nabourá do kurníku. Slušný průměr, ale s Funèsem se najdou lepší kousky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)

Reklama

Reklama