Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Přetažený humor, postavený na systému "točte hlavně mě", ostatně jako všechny komedie z pozdějšího Funesova odpoledne. A také bohužel i zde platí pravidlo - pokud si představíte film bez této osoby - naprosto crazy splácanina bez hlavy a paty. Na mne působí po těch mnoha letech už únavně a nejsem si jist, zda bych raději někdy nezvolil televizní noviny s tím po moci prahnoucím hrochem, idolem odbarvených blondýn, v titulní zprávě. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš crazy i na Funesovy poměry, občas zbytečně dlouho proklepávané humorné středobody (viz. scéna se zaharadním traktorem), ale pořád jedna z nejlepších věcí, které nám francouzský komik servíruje. I tady (a zejména tady) se ukazuje, jak moc celkový dojem posilňuje úžasný dabing Františka Filipovského. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší funésovka asi právě proto, že se tu Louis opět setkal se skupinou Les Branquignols pod vedním Roberta Dhéryho. Humor té skupiny byl něco asi jako Asterix nebo Lucky Luke (ale oba v kreslené podobě, ne ve hrané), ale na jevišti. Nejsou tu však všichni členové skupiny, protože někteří (Michel Serrault, Jean Lefébvre) se stali hvězdami jako Louis. Zbyli jen ti nejvěrnější jako Dhéryho žena Colette Brossetová jako manželka výborného Michela Galabruho nebo Jacques Legras a Pierre Tornade jako Andrého bratři. Myslím, že ta série gagů, vystřižená jak z němých grotesek, patří k těm Louisovým nejlepším. Nejúspěšnější film Roberta Dhéryho byla Výhodná koupě, kde byli Les Branquignols téměř v plném počtu, ale tu naše televize nějak nechtějí zopakovat... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzská komedie, která patří k těm nejlepším Funésovkám. Film obsahuje tolik humorných scén, že by byl můj komentář příliš dlouhý, kdybych je měl všechny popsat, ale k mým nejoblíbenějším patří například ta s tubusy, destrukce Plaváčka lopatou, kázání v kostele, výstup na maják, či jízda nezastavitelným traktorem. Prostě skvělá letní zábava ve společnosti francouzského mistra. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je asi nejrealističtější ze všech Funesovek.Teoreticky je to dobře.Film má výborný scénář a herecké výkony.Ale zbytek za moc nestojí.Všechnu tuto povedenou zábavu totiž velmi kazí nepovedené a příliš dlouhé scény(scéna s traktorem,honění Michela Galabru).Nakonec je to ale stejně velmi dobrá zábava. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama