Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (194)

pipapa 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu ještě snesitelný humor na přijatelné úrovni, avšak od poloviny se film zvrhne v šílenou a uřvanou krejzy komedii s humorem jedině tak pro děti a dospělé s myšlením dítěte... Jakoby z jednotlivých vlasových příčesů slepená paruka Funésovy drahé polovičky je opravdový úděs, ale  ani typově a herecky mi Andréa Parisy k Funesovi, a možná do komedií obecně, vůbec nepasuje.... Opět velmi pěkné exteriéry a příjemný dyzajn drží tuhle slátaninu jakžtakž nad vodou. ()

karlospr 

všechny recenze uživatele

Tak jak už to bývá ve filmech s Louis de Funèsem, je právě on a jeho výtečný výkon hlavním tahounem filmu. Opět je obklopen lidmi, s kterými hrával, přesto se mi nestalo, že by mě to nějak mátlo, jejich výkony jsou energické a většinou komické. Děj má spád od začátku až do konce a budete mít co dělat, aby jste se smíchy nepotrhali. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

No jo, Plaváček.:-))) Jak se tak koukám tak tohle je nejvtipnější Funésovka která sice nemá zrovna nějak exra zápletku (dalo by se říct že ve druhé polovině ani žádnou nemá) ale když máte záchvaty smíchu a žasnete nad nápady typu obojživelného kajaku tak je vám to prostě úplně jedno. Ach, jak já mám tento film rád a jak se mi k němu píše težko komentář.:-))) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Podnikatel loďař cholerický Fourchaume (Louis de Funès) versus jeho zaměstnanec a konstruktér zrzavý Castagnier. Lehká komedie plná zrzavých čupřin rodiny Castagnierových (konstruktér, manželka, farář a ještě další bratr) a výborných gagů, z nichž mezi nezapomenutelné patří scéna faráře na rozpadající se kazatelně, pronásledování Castagniera Fourchaumem s lopatou v ruce a nedělní výstup pokorného Fourchauma s manželkou na maják. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická bláznivá komedie Louis De Funese, bohužel už asi v polovině je to docela nudné. Ani se nedá napsat, o čem to vlastně je - architekt lodí udělá bomba loď, všichni ji chtějí, jeho šéf ho ale před tím vyhodí, pak ho celý film přemlouvá k podpisu nové smlouvy a pak to skončí novou hoňkou. Celkem přitroublé. Ale zase všechna čest - je tam mnoho a mnoho k smíchu. Takže volím zlatý lepší střed. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)

Reklama

Reklama