Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem Hračku viděl znova a začínám jí chápat v nových souvislostech. Je to v podstatě vážné téma zpracované komediální formou! Veberův scénář chytře balancuje mezi tragikou a komikou a Richard si zde střihnul možná nejlepšího Francoise Perrina vůbec. Plný počet hvězdiček je na tudíž místě! "Tak a máš to! Rozbil sis ho!" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako komik/klaun/naprostý idiot je opravdu spolehlivý. Jako herec je sotva průměrný. Chtěl bych tohohle chlapíka vidět i v něčem nekomediálně založeném a pro nějaký horor s ním bych utíkal hned do půjčovny:). Francie natočila podobných komedií za dobu 70-90 opravdu neuvěřitelnou spoustu a nikdo na světě se jim v tom nevyrovná. jen škoda, že kvalita těch komedií je velmi kolísavá. Těch celkových 77% je pro mě neuvěřitelně moc vzhledem k tomu, že jde o film bez silných a zajímavých míst. Komu stačí výkon Pierra ať si ho užije. Mě nestačil... ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade mi bolo povedané, že ide o komédiu, ale mne film napriek pár úsmevným pasážam nepripomína žáner komédie, ale ide o sociálno- ekonomickú satiru. Peniaze a moc degenerujú ľudský charakter do takej miery, že otec nie je schopný ponúknuť synovi nič len materiálne hodnoty a ten si volí jeho cestu a kupuje si človeka ako hračku. Film poukazuje na snobstvo horných desaťtisíc a beznádej a ochotu urobiť čokoľvek ostatných, aby si zabezpečili priazeň chlebodarcov a životné istoty. Chlapec tu napriek počiatočnej arogancii nevystupuje ako agresor vzniknutej situácie, ale ako nevinná obeť a Pierre Richard tu stvárnil osobu inhibítora chlapcovho uvedomovania si seba a ostatných. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po letech (s velkým časovým odstupem) a musím napsat, že Francis Veber zaslouží obrovskou pochvalu.. Snoubí několik žánrů od komedie přes satiru až po sociální drama takovým způsobem, že to i dnes jedné vyrazilo dech.. Příběh novináře/hračky a malého chlapce/spratka je moc hezky napsán i natočen, Pierre Richard a Michel Bouquet úžasní, skvělý je i Fabrice Greco, k tomu je i hudební podmaz parádní.. Ode mne bez připomínek, v závěru mi hrkly slzy, takže si mě Francis opět namazal na chleba.. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jako kluka mě na tom bavilo, kolik měl malý Erik hraček a jak si hráli na kovboje, ale místy mi to přišlo takový divně složitý. Dneska jsem to pustil svým dětem a ukázalo se, že to divně složitý je ne úplně triviální (na P. Richardovic poměry) materiál k zamyšlení řekněme nad tím, co vlastně v dnešním světě ještě zbývá z lidské důstojnosti. Pro děti v úplnosti nepobratelné, pro dospělé možná až příliš přímočaré, ale pro společné koukání fajn. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama