Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film, který je v určitých okamžicích velice řízný a ironický i správně sentimentální. Má opravdu myšlenku a nejde o citové vydírání. Navíc není tak jednostranný, jak by se mohlo na první pohled zdát. KDO JE VĚTŠÍ ZRŮDA? JÁ, KDYŽ VÁM ŘEKNU, ABYSTE SE SLÉKNUL, ANEBO VY, KDYŽ OCHOTNĚ UKÁŽETE SVŮJ ZADEK? ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Komedie sice s poněkud „rozplizlým“ začátkem, zato však s myšlenkou a dojemným koncem. Dokonalá ukázka toho, že peníze neznamenají v životě všechno, jak mnozí chytrolíni tvrdí. Rozhodně nemohou dítěti nahradit rodinné citové vazby. Komedie, která pobaví svým vtipem a zároveň nám podává na podnose pravdivou zprávu o našem světě. Nejdůležitější je zůstat člověkem. 75% ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle typ francouzkých komedií mám prostě slabost. Pro ten typ Intelegentích, milých a vtipných komedií ze sladké Francie z doby, kdy se francouzké filmy ještě nesnažily kopírovat ty americké a měly svůj vlastní osobitý styl. Z doby, kdy francouzi měli skvélé osobité herce, spoutstu nápadů a dobré režiséry... ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Za závojem komedie se skrývá vpodstatě vážné až smutné téma a Francis Veber s Pierrem Richardem je dovedli k úžasné podobě. Dokázali trefně vystihnout rozdíl mezi světem skutečně bohatých lidí a tím zbytkem a především jejich vzájemné chování. Bohatí nás mají za hračky a my bohaté za všemocné nadlidi, kteří si s námi mohou dělat cokoli. Záleží už na jednotlivcích, jestli se tomu podvolí a nechají vyhrát ješitnost boháčů, nebo se vzepřou a nechají zvítězit vlastní hrdost. Pierre Richard hraje skvělým způsobem právě toho druhého - dostane se sice do pozice hračky, ale nehodlá se s tím smířit. Skvělých scén je hodně, těžko něco vyzdvihnout, ale pro tu hlavní myšlenku je příznačný např. kontrast scén, kde si Richard tropí žerty z indiána v obchodě a kde se s ním znovu setkává, ovšem již oblečený jako kovboj, coby hračka syna generálního... Výborný film ze skvělého období pro francouzskou komedii. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Snad asi proto, že mám alergii na rozmazlené spratky, mne tento film nezaujal ani před léty, ani nyní. Naprosto mi zde chybí volnější projev pana Richarda, hraje jako svázaný, jako by nemohl popustit uzdu svým exhibicím. V podstatě je zde jen pár situací k zasmání, ale celkově jde spíše o smutný příběh. 8815/8941 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama