Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Nepovedená etuda rozvedená do osmdesátiminutového "thrilleru":-) Chtěl jsem dát hvězdičku za čas - ve zprávách připomenutí vítězství v Davis cupu - a za narážku na Hapku:-). Ale za tu dramaturgickou a hlavně scénáristickou (Miroslav Sovják) bezduchost nemůžu hodnotit jinak. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Nelogické jednání postav (ok, v životě taky nejednáme ve stresu apod. logicky, ale tady se postavy chovají jak hovada), vyústění scén je směšné (dramatická hudba a zpomalení i tam, kde nemá co dělat, jakoby neví, do jakého žánru patří - skáče mezi thrillerem a hororem - úplně zbytečně). Jinak skvělí herci nemají co hrát. Zajímavé jen kvůli kameře. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů za poslední dobu a přesto upadl v zapomnění. Hezky vystavěné, hezky zamotané, děsivě sugestivní a především příjemně mrazivé. Osudy hrdinů, vývoj postav a celková atmosféra působily sladěně, všechno gradovalo, jak mělo a v těch sedmdesáti minutách jsem se ani chvilku nenudil. Nevěřícně jsem kroutil hlavou nad skvělou logikou, chladnokrevností a dynamičností zápletky. Za mě veliká pochvala ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Užší vymezení Occamovy břitvy: Pokud není nějaká část teorie pro dosažení výsledků nezbytně nutná, do teorie nepatří. A přesně s takovou odbornou rétorikou pracuje příběh bohužel televizní, který by scénáristicky jakž takž mohl mít potenciál, nebýt nízkého rozpočtu a ryze televizního pohledu na věc. On ten námět skutečně není špatný, byť vykazuje nádechem typické hollywoodské tvorby a dokonce i ten scénář stojí za zváženou, i když v určitých momentech by to nějakou tu úpravu jistojistě chtělo, ale když tomu chybí patřičný režisérský tah na branku, patřičné napětí, uvěřitelná zoufalost a strach, a samozřejmě k tomu správná temná atmosféra, vše upadne vniveč a zůstane jen obyčejná vyprávěnka především ukazující, že si tvůrci na onen Hollywood jen hrají a nemají na to. A o co jde? Manželé si při cestě domů autem zkrátí cestu, zabloudí a jsou svědky odstranění nepohodlného člověka. Pachatelé si jich samozřejmě všimnou. Následující události tedy vezmou za své, což dle námětu slibuje minimálně solidní thriller, ale těšící se diváci si na něco takového mohou klidně nechat zajít chuť. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Atmosféra strachu a beznaděje byla vykreslena dobře. Téma bohužel aktuální a uvěřitelné. Norbert Lichý skvělý, velmi dobrý Ondřej Sokol a uvěřitelný Vladímír Polívka. V mých očích to však srazila zápletka s manželkou a padouchem. Avšak ako studie, jak si (byť s pomocí vnějších okolností) lidé dokážou způsobit soukromé peklo je to na produkci ČT překvapivě dobré. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)

Reklama

Reklama