Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Docela mě štve že ze všech postav musí zrovna hlavní být američan, tuplem když ho hraje Rhys Meyers a mluví nesnesitlným horká brambora přízvukem. Ve scénách s Katie McGrath moc nesleduju děj a jen koukám kdy přestane vypadat jako né tak kostnatá verze Keiry Knightley, protože tohle musí být utajený dvojče nebo nevim. No a nakonec, když se přes tyhle pěsti do očí přenesu, koukám na trošku dospělejší verzi Vampire Diaries, s dobovým zasazením si u mě taky šplhli, postavám co mám fandit fandím a na další díl a děj jsem zvědavá. Účel to plní, když mu to zůstane, zůstane to pro mě lepší průměr. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker by asi nadšením nejásal... Dracula chvílemi působí jako ufňukaný manekýn a v některých soubojích jsem se o něj lehce bála... Ostatní postavy mají se svými knižními vzory společné jen to jméno a zápletku zřejmě "uvařil" pejsek s kočičkou. Ke konci už by mě nepřekvapil ani milostný poměr Van Helsinga s Draculou nebo zjištění, že Renfield je ve skutečnosti Minina biologická matka... Na druhou stranu jsem se většinou nenudila a na Jonathana se opravdu moc dobře kouká, takže za 3* :-) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 To jste měli říct hned, že Lucy je zamilovaná do Miny. Ale taky, že je to wild wild victorian west. Už dlouho jsem se tak nebabrala s takhle krátkým seriálem, ale přeci jenom to byla poslední verze Stokerovského mýtu a lesbická Lucy slibovala velmi fajnové zápletky. takže jsem tomu chtěla dát šanci za každou cenu. Nicméně konec dobrý, celá kohorta hlavních postav byla povražděna, takže ač by mohla být virtuální druhá série minimálně atraktivní v linii "lesbická upírská Lucy se mstí na Draculovi a Míně", ale všechno ostatní by se muselo vymyslet znovu od nuly a nějaký trapný zahořklý Jonathan by to rozhodně neutáhl. Takže celkově to byla velmi zajímavá zkušenost, ale netruchlím. A sám Dracula už má nyní novou oblíbenou tvář, v nejnovějším filmu je jím Luke Evans. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak takhle opravdu ne-e. Další zbytečné zpracování legendárního krvesaje, v němž se vydává za Američana sídlícího v Londýně? Ne, tato verze stokrát viděného vás opravdu ze židle nezvedne. Atmosféra nulová, dialogy tahají za uši, postavy nezajímavé a potenciál do budoucna prakticky nulový. Jonathan Rhys Meyers také není tak charismatický, jak bych očekával a Thomas Krestschmann alá Van Helsing mě jako jediné lákadlo k dalším dílů bohužel nenaláká. Tohoto hraběte můžete v klidu zapíchnout kůlem hned po první díle. 40% ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu. Po prvej epizóde som myslela, že to zabalím, ale stále tam bolo ešte to možno. Myslím, že tie ďalšie diely boli omnoho vydarenejšie a začínam si nachádzať cestu aj ku postavám (aj keď netuším, či je to zvyk, alebo sú tie postavy ozaj vcelku ľúbivé). Avšak nič mi nelezie tak na nervy ako ,,láska" Draculu k Mine. Ako viem, čítala som knihu (aspoň päťkrát), ale Dracula by mal byť v prvom rade beštia, či? Proste mi vzťahy k nemu nesedia, poriadny záporák by mal byť citovo mŕtvy... Ako Dexter (aspoň v prvých sezónach). Uvidíme, uvidíme... ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama