Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Slabší odvar toho, čo sa udialo vo filmoch. Seriál sa mi zo všetkých vikingov, cvičení a drakov páčil najmenej, avšak nie len mňa potešila tá vec, že seriál ide presne v tom starom dychu ako obe filmy. Ak sa na to chystáte, tak nemusíte mať starosti s filmovou verziou prvou či druhou, pretože okrem postáv a sveta tento seriál na filmy nijak nanadväzuje, číže sa dej príbehu nikam neposúva. Za mňa spokojnosť, avšak myslím že DreamWorks z toho mohol vyťažiť viac a všetko zprodukovať len do minisérie, keďže vyše 100 dielov má svoje výhody, ale aj nevýhody. Moje hodnotenie: 65% ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný seriál. Animace logicky o řád horší než u filmu a některý díly jsou slabý, ale ve výsledku jde o hodně fajn podívanou, co velmi zajímavě a vtipně přibližuje soužití vikingů a draků. Jako zkrácení čekání na druhý díl si těžko lze představit něco lepšího. Hodně potěší různé vtípky, odkazující třeba na Klub rváčů, Bonda, Warcraft nebo Björna Borga nebo když draci vykrkávají abecedu. Ps: Ovce si v tomhle seriály vytrpí opravdu hodně. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Seriálovou formou rozvíjené animáky tu už byly mnohokrát. Někdy příjemně uspějí, jindy je obtížné o nich vůbec zaslechnout zmínku - a někdy všechno sedne, až mě to zarazí. Filmového Draka můžu vidět kdykoli, proto jsem novým dobrodružstvím opatrně věřil a zpočátku si hlavně užíval jejich bezstarostnost. První dvě sezóny z Cartoon Network cílí v prvním plánu na usměvavé napětí a ponaučení pro děti. Epizodické rozjezdy mi nevadí, to očekávání něčeho většího mě odjakživa fascinuje, ale chápu, že dospělí diváci se takovým přístupem nechají klidně i odradit. Navíc vývoj postav je značně ovlivněn tím, že víme, jak se bude kdo chovat, kdo bude žít nebo bude vůbec v centru dění přítomen, takže manévrovacího prostoru není tolik. Takže i s vědomím, že se jedná (zatím!) jen o fajn výplň a rozjezd možností za jisté a překvapivě rozesmáté čtyřhvězdí. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Je to povedené rozšíření filmu. Myslím, že díky tomu, že zůstala pěkná animace, hudba i zápletka (soužití lidí a draků) se dá říct, že seriál nakročuje dobrým směrem;-) Váhal jsem se mezi 3 a 4. Po dlouhém rozhodování, zprůměrování a zaokrouhlení jednoznačně vyhrála 4. A navíc by mohlo být fajn, mít za domácího mazlíčka draka :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jak vycvičit draka 2 (2014), považoval jsem tento seriál za chudokrevnou výplň mezi oběma celovečeráky. Jenže po shlédnutí celé první řady musím konstatovat, že je i přes jednoduchý námět jednotlivých epizod mnohem blíž k opěvované jedničce, než podle mě nepovedený Jak vycvičit draky 2. A je to především díky tomu, že zachovává tu svěží vikingskou atmosféru. Tím, že dostali více prostoru i Škyťákovi kamarádi a noví draci, není nouze o nová dobrodružství; navíc krátká stopáž zaručuje, že se nudit nebudete. Na seriál jde o velmi zdařilou animaci, takže se rád podívám i na druhou řadu. ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama