Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 251)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je to už slušná řádka let, co si v Hollywoodu uvědomili, že stávající komerční trendy, které přinesly vlnu komiksových adaptací a velkofilmů fantasy žánru, prakticky vytlačily proud kinematografie určené dospělé generaci. Uhnízdila se myšlenka dát popkulturním fenoménům artový nátěr tím, že je zpracujeme "seriózně", zkusíme tomu dát nějakou "hloubku" a každý si pak najde to svoje. Výsledkem jsou filmy, které si na dospělost jen hrají. Když dojde na lámání chleba, vyjeví se v plné nahotě naivita a směšnost starých komiksových figur a příběhů. Dobrodružství muže v gumovém obleku s rozkošnou netopýří čepičkou, před nímž všichni v okolí usilovně předstírají, že postavu významného člena místní společenské smetánky neidentifikují po hlase ani podle odhalené části obličeje, prostě musíte zpracovat s velkou dávkou nadhledu, jenže toho Matt Reeves, podobně jako Nolan ve své trilogii, není schopen. Reevesův Batman pyšně předvádí hru na osudovost, mlátí dvoumetrovým pindíkem a nešetří patosem. Nemístné je i spojení zcela protichůdných žánrů - noir a superhrdinský epos vyžadují jiné uchopení postav. Catwoman nedokáže být záhadnou femme fatale a její vztah k Batmanovi nemá náležitý erotický rozměr. Když se přeneseme přes plytké motivy a banální dialogy, zůstávají ve hře tradičně silné zbraně velkých studií, tedy výprava a obsazení (Colina Farrella v roli Tučňáka jsem vůbec nepoznal), ale to je pro mě málo. Dvěma hvězdičkami se sloučím nejen se světem Gothamu, ale i s ostatními snímky, co si špatně hrají na dospělost. Celkový dojem: 45 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Směšná rádoby depka, která vzala Sedm, Zodiaca a Kmotra a hodila to mixéru. Na Bruce Wayna se zapomnělo, nehraje se o nic a při řezání kabelu hraje hudba jako při záchraně galaxie. 3hodinový pilot k seriálu, který mě po tomhle hloupoučkém noiru, kde Alfred luští šifry za Batmana a na svou práci má vlastní služku, vůbec nezajímá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $369,345,583║ Tržby Celosvetovo $772,245,583▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,422,272║ Tržby za predaj DVD v USA $3,780,350║ A máme tu nový tip Batmana výzorovo ide na hranu toho vysneného ponurého Temného Rytiera na určitú hranu únosnosti pre svet komiksu. Úvod dosť brutal ponurá momentka, sa nečudujem že táto úvodná depka môže detúrence a ľahšie povahy dosť odradiť. Celý film sa nesie v temných farbách, ide skôr o psycho dramatickú rozvrátenosť hlavných hrdinov, či lepšie povedané kriminálnikov. Máme tu najviac poľudšteného zraniteľnejšieho Batmana čo bol doteraz vypustený na plátny kín. Schitáva to a riadne ale ide si za svojim držiac sa svojich zásad. Na akčných scénach sa tu moc nestavia, tie sú len taký vedľajší efekt, ktorý tu má ale svoje miesto. Asi najviac zaujme diaľničná nahánačka. Výborná ikonická kamera, ponurá hudba a výzor a dusná atmosféra ako keby sa Batman čelne zrazil s filmom Se7en. Je zreteľné že Matt Reeves sa inšpiruje dosť v podobne ľadených filmov. Možno nie je najoriginálnejší režisér ale dokázal sa dostať na určitú úroveň, ktorá berie a za posledné dva roky(2020,2021) filmových suchôt nám ponúka riadnu dramatickú komksovú depku.   /videl v kine: 90%/ ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

U BATMANA jsem se zase jednou musel celý film bránit otázce, co hrdinové dělají, když zrovna nedělají, co vidíme, že dělají, protože ten svět ve své fatálnosti postrádá každodennost. Je to působivá kriminálka, ale docela rád bych ji viděl... inu... bez Batmana a hlavně bez Bruce Wayna. To je samozřejmě nesmysl, ale právě obě identity hlavního hrdiny představují vedle sebe i společně nejslabší článek filmu, který jinak shledávám v řadě ohledů pozoruhodným; byť budu vždycky preferovat prvního Burtonova i především prvního Nolanova Batmana. Podrobněji o tom píši v poznámkách k filmu. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nový Batman konečně po všech těch covidových odloženích a problémech s natáčením, přilétl do kin a s ním i pořádný nával syrovosti a hutné atmosféry. Celé je to vkusně doplněno několika epickými momenty s geniálním hudebním podkresem a nádherně artovou kamerou. K hereckému obsazení nemám žádné výhrady. Robert Pattinson je trochu toporný a jeho výraz je prakticky stále stejný ale k roli Batmana mi to sedlo a neměl jsem s tím v zásadě žádný problém. Zatím to zní jako film roku kdyby ovšem.... to nemělo 3 hodiny! V poslední době úplně nerozumím trendu, že čím delší filmová stopáž, tím je to "asi" lepší. Na obranu netopýra, nemůžu úplně říct, že bych se u snímku nudil, ale myslím si že i u sebedokonalejšího díla, začnete po nějakých dvou hodinách pokukovat po hodinkách, lehce nervózně se vrtět v křesle a trochu si začnete říkat, kdy už bude konec. Některé scény bych prostě vynechal, děj trochu zrychlil, dialogy lépe zacílil a kdyby to mělo znamenat zkrácení alespoň o půl hodiny, tak za mě značka ideál. V konečném důsledku je to škoda a trochu to kazí celkový dojem z filmu. I přesto, určitě doporučuji, pokud máte rádi komiksy a o to víc o černém netopýrovi, jděte na to! 85% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Inspirací pro roli Riddlera (Paul Dano) byl známý sériový vrah Zodiac, který zabíjel v Kalifornii v šedesátých letech dvacátého století. (NiWi)
  • Riddlerův plán na zatopení Gothamu pochází z komiksu „Batman: Rok nula“. (Mikahu)
  • Ve scéně, kdy Batman (Robert Pattinson) odvádí dav ze zatopené místnosti, je možné zahlédnout mezi lidmi i postavu Belly Reál (Jayme Lawson). Tato kandidátka přitom byla několik okamžiků předtím na pódiu postřelena do oblasti hlavy či břicha. V této scéně se ovšem brodí vodou evidentně zcela nezraněna. Jde o chybu způsobenou dodatečným dotočením scény atentátu, která byla natočena až po scénách ze zatopených prostor. (kukkik)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama