Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 2

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 251)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves přichází se sebevědomou vizí batmanovského světa a jde úplně jiným směrem než jeho předchůdci. V jeho podání je Gotham ošklivé a špinavé město a jeho obyvatelé jsou unavení korupcí a zločinem. Takže není žádné překvapení, že Reevesův a Pattinsonův Batman není žádná měkota. Nový Batman nezastírá inspiraci v devadesátých kriminálkách a sedmdesátkových thrillerech, připomene Sedm, Serpica nebo Přání smrti. A mnohem víc se tu mluví a pátrá, protože Reeves natočil především detektivku zasazenou do podstatně realističtějšího a uvěřitelnějšího světa, než jaký stvořili jeho předchůdci.   Hezky to vypadá, parádně to zní a Pattinson je jako Batman velmi dobrý. Bohužel není moc dobrý jako Bruce Wayne a celkově práce s jeho „civilním hrdinou“ trošku drhne. Hlavně proto, že i přes tříhodinovou stopáž se tvůrcům nakonec ne úplně povedlo všechny motivy, příběhy a zvraty dotáhnout do uspokojivého konce a některé prvky tak v Batmanovi působí jaksi polovičatě. Zkrátka toho chce řešit hrozně moc a ne vždycky se to Reevesovi povede dotáhnout do uspokojivého konce. Méně je někdy více, na druhou stranu pořád toho funguje dost na to, aby z toho byl dobrý film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenziách som vyrazil do kina a aj keď mal film prívlastok temný, tak v tomto filme dostala temnota úplne iný rozmer. Myslím, že film neobsahoval žiadnu svetlú scénu, myslím že jedna v závere bola točená tesne pred východom slnka. Popravde film ma veľmi nenadchol, z tej tmy a tmavých scén mi po hodine začalo byť nepríjemne a to som netušil, že mám pred sebou ďalšiu 1 a pol hodiny ponorenej do tmy... Najčastejšia otázka či je nový Batman lepší než ten Nolanov je u mňa jasná, určite nie. Jediné čo ma prekvapilo je, že som si pri záverečných titulkoch uvedomil koho hral Colin Farrell. Tie oči som poznal a v duchu som si vravel komu patria, ale na svoju obhajobu musím povedať, že som ani netušil, že tu Colin hraje. Do kina som išiel spontánne, bez zisťovania kto tam hrá atď, len na základe chválospevov, zvedavosti a faktu, že som v kine dlhšie nebol. +++ pri kupovaní lístkov (marec 2022) som si neodpustil otázku či je nutné mať počas premietania "náhubok", lebo ak áno, nemám záujem... S tichým súhlasom sa to dalo, ak by nie odsúhlasil by som si to sám.  60%. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Vizuálně podmanivá, neuvěřitelně atmosférická a neskutečně vtahující detektivka s Batmanem v hlavní roli. Pattinson, Wright a Ferrell to tady pro mě herecky hrozně moc táhli a parádně sedli do svěřených rolí, ale to co činí tenhle film téměř božským je především sebejistá režie Matta Reevese v kombinaci s lahodnou kamerou Greiga Frasera. Nebýt příběhově slabší druhé půle filmu a vyloženě anti-klimaktického finále, bylo by to klidně hned na poprvé na 5 hvězd. Takhle je to hlavně technicky brilantní příslib do budoucna, kdy se snad dočkáme i lépe gradujícího děje s větším emočním dopadem. Více v Geekec #53 | Speciál o Batmanovi. "Get out of here or that suit’s gonna be full of blood." "Mine or yours?" ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozezněl se hlavní naprosto kulervoucí hudební motiv, Batman začal práskat lidi a já byl zaraženej do sedačky jako v časech, kdy mě filmy formovaly a měl jsem neskutečnou radost, že to ve mně filmy ještě dokáží probudit. Nadšení bohužel vyprchalo v druhé polovině, kdy tempo znatelně zpomalilo...a to zejména vlivem krajně nadsazené stopáže, kdy 3 hodiny už jsou prostě moc, když netočíte vyloženě (historický) epos. I tak ale pětikvalt, jelikož Matt Reeves je špičkový režisér, kterému již mnoho let fandím a ani na chvilku jsem nepochyboval o tom, že nový Batman bude pecka. Zvládá jak akci, které není tolik, ale když už je, tak je strhující (opět také vlivem špičkové hudby) a audiovizuálně je to jeden z nejvíc strhujících zážitků, které u disneyovek prostě nezažijete. Strašně se mi líbila kamera a barevná paleta, nad kterou jsme slintali již v trailerech a libovolný záběr filmu byl natáčen s myšlenkou a nikoliv sterilně jako u běžné hollywoodské spotřební produkce, tady byly zkrátka ambice jiné a vyplatilo. Navíc mi perfektně sedl styl vyprávění a temná atmosféra bez laciných joků pod pernamentní palbou deště. DC vlivem Snydera může být za tento jev vysmíváno, ale mně to sedí mnohem více než sluníčkové a barevně vyblité marvelovky, ač pak na každé v tom kině sedím a stále mě baví. Co mě trošku mrzelo během sledování, tak byl fakt, že by se k výbornému Pattinsonovi neskutečně hodil Phoenixův Joker a ačkoliv se to nikdy nestane a dostaneme jiného, atmosférou mi to do sebe zapadalo. Celkově kvituji menší měřítko než u velkých a dražších týmovek, ačkoliv je samozřejmě the Batman hypernerealistický, bavila mě jeho uzemněnost oproti svým soukmenovcům a komiksová stylizace, která mi tak chyběla u Nolanovy trilogie, ač se samozřejmě jedná o špičkové filmy. Za mě velká spokojenost a i když teď nemám chuť si onu tříhodinovku zopakovat, až na to někdy později dojde a bude se blížit dvojka, tak to bude hodně fajn a doufám, že budou i v budoucnu vznikat podobné protiváhy marvelovkám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„STRACH JE NÁSTROJ…“   Batman a jeho „Temný případ“. Něco tak krásně ponurýho jsem už fakt dlouho neviděl! Navíc ten krásnej pocit, že Gotham je místo, kde slunce nesvítí a naděje dávno umřela, umocňuje fajnovej soundtrack. Ať už Nirvánou („Something In The Way“) nebo tím ostatním z pera Michaela Giacchina. Pak ten nevokoukanej casting – i s Pattinsonem. Sice si myslím, že v tomhle filmu by Reeves udělal „Netopejra“ z kohokoliv, ale budiž. Dohromady s thrillerovým příběhem to dělá jinýho, míň dětskýho – a tím asi i divácky míň atraktivního hrdinu. Ovšem za mě je to velkofilm jako prase. Nikdo tady nepronáší zbytečný proslovy, když dojde na akci, tak je komiksová a myslím, že Batmobil nikdy neburácel líp. Asi to mohlo bejt o fous kratší, ale…. prostě není. Těším se, až „ho“ uvidím znova!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád hádanky. 2.) Netopýra vidím úplně všude. (kurva, dej ty hnáty k sobě!...).  ///              PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • V traileru byla ukázána Riddlerova (Paul Dano) zpráva s nápisem: „Co dělá mrtvý lhář?“, doplněná odpovědí složenou z neznámých symbolů. Fanoušek Andrew Lane hádanku rozluštil a zjistil, že se jedná o slovní hříčku, která ale funguje jen v původní angličtině. Odpověď zní: „He lies still.“ „He lies still“ totiž znamená „pořád lže“, ale také „nehybně leží“. (G....)
  • Matta Reevese při tvorbě noirového vizuálu filmu inspiroval italský kreslíř Francesco Francavilla, který kreslil batmanovskou sérii „Detective Comics“ v roce 2011. Detaily Batmanova obleku, konkrétně jeho kápě a tvar netopýřího loga na hrudi, zase vychází z příběhu „Gotham By Gaslight“ ze série „Elseworlds“, který v roce 1989 podle scénáře Briana Augustyna nakreslil autor Hellboye Mike Mignola. Příběh Gotham By Gaslight se dočkal vlastního animovaného zpracování v roce 2018. (DavePave)
  • V úlohe Catwoman sa mala pôvodne predstaviť herečka, resp. speváčka Lady Gaga. (MikaelSVK)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama