Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš praštěná komedie než cokoliv jiného. Belmondo na začátku své největší slávy a nejhezčí filmová kráska dekády po jeho boku. Na rozdíl od třeba Fanfána Tulipána tomu chybí rozsáhlejší motiv, snaha svést prefektovu ženu to celé prostě neutáhne. Z jiného soudku je ale původní český dabing se skvělými Jany Třískou a Hlaváčovou, ale také Frantou Němcem a Mílou Besserem. Za něj plný počet bodů, zatímco film je tak na tři. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Cartouche jsem miloval v dětství i teď a tak to bude napořád. Krásný francouzský výpravný historický film patří k tomu nejlepšímu, co bylo ve Francii v šedesátých letech natočeno. Mám rád Francii se vším, co k ní patří a takhle jsem si vždycky představoval ty nádherné scenérie, historická města, kraje...Jean-Paul-Belmondo je v roli legendárního zbojníka nepřekonatelný, jeho šarm, bitky, kaskadérské kousky k němu zkrátka patří. Je vidět, že z režisérem Brocou byli dobří přátelé a natočili spolu parádní filmy. I v soukromí byli velcí kámoši a co spolu vyváděli, to jen tak někdo nepřekoná, hlavně ty jejich exhibicionistické kousky. K pořádnému dobrodružství patří i krásné ženy, partnerkou Cartouche je Claudia Cardinale a v tomto filmu ji mám nejradši. Krásná, svůdná, okouzlující, navíc jí jakýkoliv oděv nesmírně sluší. Působivý závěr filmu mě vždycky dostane a hudba Georgese Delerueho fantasticky vyplňuje už takto dokonalý film. Na závěr musím zmínit tehdejší český dabing, totální elita a ke každé postavě se hodící hlas našich charakterních herců. Cartouche - Jan Tříska, Venuše - Jana Hlaváčová, Hezoun - Vilém Besser, Krtek - František Němec, kapucín - Václav Mareš, seržant - Petr Haničinec, maršál - Vladimír Šmeral, Malichot - úžasně slizounský Václav Voska, Izabela - Alena Vránová, její manžel - Vladimír Ráž, Lojzík - Vladimír Dlouhý, Izabelina komorná - Nelly Gaierová, markýz - Svatopluk Beneš. Geniální režii českého znění měla na starosti Irena Skružná. Dokonalost!!! ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Říká se, že slovo dělá muže. Osobně si myslím, že to je blbost a že muže (a ženu) dělají a vždycky budou dělat činy. Tvoří ho odvaha nebo zbabělost, s jakou přeskakuje nebo podlézá překážky, které nám život staví do cesty ochotněji než budovatel steeplechase, tvoří ho schopnost milovat a přiznat si to nebo neschopnost a zapírání téhož s machistickou pózou toho, pro koho mají city cenu rozšlápnuté sedmikrásky, tvoří ho ochota se smát vždy, všude a všemu včetně vlastní osoby nebo studenočumákovitost nafouklá z čeledi namyšlenovitých, tvoří ho hrdost a odhodlání stát rovně nebo odevzdanost a ohnutý hřbet pod zupáckou botou. Pro Cartouche vždycky platily ty první možnosti, stejně jako pro jeho představitele, i kdyby za to měl zaplatit cenu nejvyšší (a jak mnozí z nás vědí, nejvyšší cenou není náš vlastní život). Nedat někomu takovému maximální ocenění? To bych musela být ještě větší blbec, než jste doufali, moji milí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč by měl člověk myslet na spoustu žen, ale pak žít jen s jednou?" Cartouche mě svým filozofováním, šermováním, sváděním i okrádáním šlechty dost baví. A Hezoun s Krtkem jsou taky vynikající. Ovšem na Venuši nikdo z nich nemá. Tahle drzá slečna je prostě dokonalá. Takže až ji zase moje bystrý oko spatří na obrazovce, tak si nabrousím šavli, naskočím na houpacího koně a vyrazím si společně s Cartouchem užít srandu do nějakýho kláštera. A když se tam hrdina zdrží, tak je mou povinností věnovat se Venuši. Už se na to těším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se jedna o dalsi variaci na frajera, co bohatejm bral a chudejm daval, ale vubec to nevadi, protoze 80% filmu je super zabava. Bohuzel ke konci, kdyz se Belmondo zacne zajimat vic o zenskou nez kradeze, tak jde zabavnost krapet dolu, takze by klidne slo celej film zkratit. Nicmene Belmondo, Cardinale a Rochefort jsou fajn a utahnou to i v tech ukecanejsich momentech. Navic zaver je krapet netradicni. Takze celkove se jedna o prijemnej dobrodruzne romantickej film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Souboje a fyzicky náročné scény hrál nejen Jean-Paul Belmondo, ale i Claudia Cardinale bez dublérů. (vesper001)
  • Předobraz hlavního hrdiny Louis Dominique Garthausen, zvaný Cartouche,  zemřel na popravišti lámáním v kole 28. 11. 1721 ve věku asi 28 let. (p.a.douch)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama