Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tam Belmondo akčne pobehujúci po Riu a Brasilii. Nič viac netreba dodávať. Videl som verziu bez Krampola a je večná škoda, že ho nedaboval v pôvodnom dabingu, ale až omnoho neskôr. Ďalej to má poriadne prestrelené nerealistické akčné pasáže, vražedné tempo a krásne exteriéry. Trochu pribrzdenú ženskú, ktorá je bohvie prečo tak dôležitá, že majú všetci o ňu záujem aj potom, čo už nevlastní sošku. Najviac poteší vtipný záver, ktorý si robí srandu z klišé koncov, keď záporáka, ktorý našiel vytúžený poklad, zasype zem, pretože sa stal obeťou pradávnej kliatby. Zároveň to má aj istý ekologický podtext. Belmondo má hruď ako 20 ročný fitness reprezentant a nehanbí sa ju ukazovať! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle se tempem vyrovná snad jenom filmu Copak je to za vojáka. Belmondo se nikde nezdržuje, furt je splašenej a v nebezpečí, ale on si s ním dycky poradí důvtipem, kaskadérským kouskem či humornou hláškou. Děj nápodobně. Je to klasickej děj a klasické typy nebezpečí z těchhle starších dobrodružnejch filmů. Ocitáme se na zemi, ve vzduchu, ve vodě. Tu krokodýl, tu pohyb ve vejškách, tu zabijáci, tu proletí něčím ze dřeva. Tu nějaká vedlejší postava, která nemá skoro žádnej význam. Je to klasika let šedesátejch, kterou nás krmil komunismus a mátl nás tím, že se to jmenovalo "Muž z ..." a všichni si mysleli, že to je pokračování z trilogie Acapulco a Hongkong. A všechny to bavilo. Akorát nevim, co je to za happy end, když to skončí kácením pralesů kvůli silnici. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nonstop akcna jazda od zaciatku az do konca. Belmondo neustale poskakuje ako kralicek Energizer. Niektorymi kaskaderskymi kuskami sa vyrovna aj Jackie Chanovi. Ale mna to nejak nebavilo. Mozno za to môze chaby pribeh, ktory tvori iba neustale utekanie z bodu A do bodu B alebo proste na mna nefunguje Belmondova charizma. Neviem. Ale chapem, ze pre milovnikov starych francuzskych filmov je toto klasika. Pre mna nie. 5/10. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Milá dobrodružná komedie, která nás zavede až do samé brazilské džungle. Neohrožený J.-P. Belmondo se pouští přes půl světa, aby zachránil svou snoubenku, mírně trhlou, zato však nádhernou F. Dorleac. V 60. letech jistě unikátní snímek a začátek velmi zdařilé belmondovské trilogie "Muž z..." ;). "Růžovou z hvězdičkama" :D ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pro mne je Muž z Ria prakticky stejný kult, jako býval pro starší generace např.Vinnetou. I když je film celkem blbina, pro mě je nebojacny s neuvěřitelnými kaskadérskými kousky obdařený Adrien, jeho věčně ztracená, sexy potrhlá přítelkyně Agnes, tři sošky vedoucí k pokladu, padouši jak se patří, prosluněná lokace a v neposlední řadě výborný humor, vzpomínkou na jednu z prvních véháesek a několikanásobné pouštění této dobrodružné podívané. Z kraje roku 2015 proběhla digitalizace, vydání blue-ray disku obohacené o vystřiženou scénu. Takže kdo má tento flm v oblibě, doporučuji připomenout. Vadou na kráse u tohoto je dabing, jelikož se jedná o rok 99 a o hlas 61 letého Krampola na mladičkého Jean Paula moc nesedící. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) a Agnes (Francoise Dorléac) jsou ve 37. minutě místní policií vyhnáni z pláže, protože je tam zákaz pobývat po západu slunce. Jenže v té době je slunce ještě vysoko nad obzorem a svítí i na pláž. (Ivo.Rol)
  • Při vzdálenějších záběrech žlutého letadla, které Adrien (Jean-Paul Belmondo) pilotuje, je potah kabiny neporušený. Při záběru zblízka jsou vedle kabiny v potahu díry. (B__)
  • Tento film považuje Jean-Paul Belmondo za začátek svých kaskáderských variací. Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda. Ve scéně, kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace, kdy v rukou ztratil cit. Život mu zachránil slavný francouzský kaskadér Gil Delamare, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. (sator)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama