Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Arthur (Jean-Paul Belmondo) je mladý hezký muž, který má kromě toho ještě jednu další vlastnost - je úžasně bohatý. Tak bohatý, že si může dovolit cokoliv na světě - a právě proto ho sžírá neuvěřitelná nuda. Jediným jeho povytržením (kromě snoubenky a otravné nastávající tchyně) jsou jeho pokusy o sebevraždu (byť neúspěšné). Aby už tentokrát vše klaplo, nechá se pojistit na dva miliony dolarů a najme si na sebe čínské zabijáky. Jenže náhodou potká krásnou striptérku Alexandrinu, a zjišťuje, že by měl pro co žít. Ale jak uniknout ze spárů jisté smrti ? ... Upřímně musím oznámit, že jsem tento film nikdy dřív neviděl (nechápu jak je to možné, když Muže z Acapulca i z Ria jsem viděl tisíckrát), a stejně upřímně musím prohlásit, že mne Muž z Hongkongu ale vůbec nebavil. Sice příběh je originální (i když jsem nedávno viděl novější film na velmi podobné téma), Jean Paul i ostatní (Ursulla Andress) hrají jako by šlo o život, ale když jsem v půlce filmu málem usnul, radši jsem šel odstrojovat vánoční stromek a film si nechal jen jako kulisu... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, celý náš Bébel jak ho známe všichni. Mimo jiné zcestovalý muž, který byl už v Riu, tady se vyžíval v Honkongu a jak víme, ještě následovalo Acapulco. V Honkongu jako Arthur, miliardářské to dítko zvládnul skoro všechno, co kaskadérské kousky vyžadují, zkrátka živel v lidské podobě a tady to byla jedna akce za druhou. Na lodi, pod vodou, při automobilových honičkách, na lanovém houpacím mostě nad propastí (super scéna), vyhnul se jak jinak, mnoha výbuchům, zkrátka si prošel snad všemi možnými eskapádami a když už jsem si říkala, že už mu schází jen nějaký ten kaskadérský kousek s letadlem, šup a měla jsem ho tam taky. Bez té příšerné patky a s krásnou Ursulou to byl krásný párek (nějaký čas i v soukromí). Jediné, co mě trochu rušilo, byl dabér Vladimír Brabec, přece jen mně k Belmondovi sedli víc Jan Tříska a Jirka Krampol i když vím, že jich bylo ještě pár jiných. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Další ze šíleně ztřeštěných dobrodružných komedií, plná absurdních situací a kaskadérských kousků samotného Belmonda. Podobně jako u Muže z Ria, i tady se fantazii meze nekladou. Broca s Belmondem byla parádní dvojka a je vidět, že si spolu rozuměli, když spolu natočili více filmů. Však jejich řádění a extempore popisuje Jean ve své knize "Mých tisíc životů" a kolikrát jsem fakt nechápal, jak se tihle dva týpci navzájem hecovali a co všechno na hotelech prováděli:). Zde se Bébel během natáčení seznámil s Ursulou Andress, se kterou potom sedm let žil. Nesmím opomenout naprosto geniální dabing z roku 1967, který celému snímku dodává opravdu jinší rozměr. Vladimír Brabec jako Belmondo v pohodě konkuruje Třískovi, Krampolovi i Moravcovi, kteří ho také dabovali. Další jména jako Miloš Kopecký, Jana Dítětová, Zdeněk Dítě, Lubomír Lipský, Vladimír Šmeral, František Hanus, Otomar Korbelář, Vladimír Hrubý, Oldřich Musil - to je něco tak dokonalého, oni nejenže dabují, ale u toho i hrají!! Umění slova, o tom to totiž celé je! Stará nepřekonatelná škola, nesrovnatelná s dnešní dobou!!! Pozor na druhý dabing z roku 1999, kterej je o ničem!! ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, na kterém se zub času už výrazně podepsal. Honičky jsou úžasné, Uršulka je nádherná, ale docela často si člověk říká, jestli je to opravdu až tak naivní. Ale na druhou stranu je to tak krásně a upřímně naivní (a bylo i ve své době), že se na to člověk vždy rád podívá a zavzpomíná na časy, kdy mu bylo deset a smál se u toho jako pako. Jen škoda, že tam té Uršulky není ještě víc a pokochání přichází až v závěru filmu... ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi dávno a mal som vtedy o ňom väčšiu mienku. Teraz, nech sa všemožne snažím, nenachádzam dôvod dať mu viac ako 2*. Ku koncu, niekedy okolo toho ako Belmonda pustili z basy, som sa aj zasmial a ak by bol koniec v podobnom štýle, tak by dostal lepšie hodnotenie. Ale takto nie. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Julese Verna „Číňanovy trampoty v Číně“. (sikky)
  • Když jsou Alexandrine (Ursula Andress) a Arthur (Jean-Paul Belmondo) zavřeni v celách hongkongského žaláře, mají stejné vězeňské číslice, jen jinak seřazené – Alexandrina 1202, Arthur 2201. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama