Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dva chlapi, jedna žena, člověk by čekal že z toho logicky budou muset vznikat třenice, ovšem to by nesměl člověk koukat na Dobrodruhy. Lino Ventura s Alanem Delonem dávají totiž celoživotně přednost honbě za dobrodružstvím. Když jim do životů vstoupí osudová žena, prostě ji přiberou a jedou si dál to svoje. Významnou roli zde hraje jistá populární francouzská ostrovní pevnost. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na doporučení Enšpígla jsem se pustil do, podle něj, jedné z největších francouzských klasik s nejlepším příběhem o kamarádství vůbec. Mně napořád bude to pravé kamarádství připomínat poslední scéna filmu Prohnilí. Tady se té scéně sice přibližuje, ale nejde to doplna, protože mi ve filmu občas schází humor. On totiž je, ale ne zase tolik. Já pak nevím, jestli to mám brát vážně nebo ne. No a ke konci jsem pochopil, že to vážné je a tak jsem na tu vlnu rychle naladil. Závěr tak byl opravdu překrásný…krutý, ale překrásný. Tak to prostě umí jenom ta Francie. Dobrodruzi jsou hra očí a emocí. No a musím říct, že je velká radost takové bravůrní herce v takových filmech sledovat. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Drama o lásce, přátelství a cti. Ta ostrovní pevnost je Fort Boyars, jinak Napoleonova pevnost, kterou nechal postavit u la Rochelle na mnoha stech žulových blocích základů (u La Rochelle je písčité nepevné dno, takže ta pevnost je jako ledovec, nad hladinu jí kouká jenom žulový zlomek). Film jsem viděl poprvý před nejmíň patnácti lety na Federální TV 1 (F1) a dodneška jsem si z něj něco odnesl. Přesnou ideu lásky a přátelství, jak by mělo vypadat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Chvíľu v úvode trvá, kým sa to rozbehne a konečne vyrazíme na more za strateným pokladom. Od tohto momentu mal u mňa film bližšie k štyrom hviezdam, pretože dovtedy som to videl na priemer. Film však zďaleka nekončí, je stále zaujímavejší a napínavejší a pravé dobrodružstvo sa iba začína. Záver a vlastne všetky scény na pevnosti Boyard boli skvelé. Akčný záver kde proti sebe stoja modernejšie zbrane proti tým schovaným z 2. svetovej vojny po nemeckých vojakoch je výborný. Granátov bolo dosť a vidieť sympaťákov Delona a Venturu strieľať z nemeckej pištole P-38 bolo zaujímavé. Celkovo slabší úvod, ale inak spokojnosť. 80%. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další filmová výzva od uživatele Enšpígla. Příběh o síle přátelství, které může (???) fungovat i mezi dvěma muži a ženou. Otázkou pro mne zůstane, zda by to přátelství přetrvalo i kdyby do něj nezasáhla tragická událost. Nerozporuji zdejší oslavné komentáře, Delona i Venturu mám ráda (navíc tady oba vypadají zatraceně dobře), jen mne Dobrodruzi zas až tak neuchvátili. Snad to na mě bylo celé příliš patetické... Nevím... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama