Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

brutale 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že je toľko ľudí týmto filmom unesených, ja snímku považujem za priemer dokonca nudný. Trojica Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura je jediné, čo film drží ako tak nad vodou. Scéna úteku z väzenského transportu v štýle agenta 007 ma rozosmiala a ukázala svoju naivitu, ktorá sa prepletá celým filmom. Žiaľ snímka je takmer bez napätia, dopozeral som ju len z úcty k hereckým legendám. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dá se ignorovat film, kde hrají Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura a hudbu složil Ennio Morriconne ? Nedá !! To je jako kdyby se ve Vašem pokoji slíkala opravdu dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky. Jelikož dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky asi nezná adresu mého pokoje, nechal jsem se svádět filmem Sicilský klan. Už od úvodních minut bylo jasný, že sleduji kombinaci mimořádně napínavého filmu s dokonalými hereckými výkony. Scény, ve kterých je Lino Ventura či Jean Gabin nabývají díky charismatu těchto herců na obrovské síle. Každou větu co řeknou, každé gesto, které udělají jim věříte až to vypadá, že nesledujete film, ale jste součástí této kriminálky. Po skončení filmu mě bylo hrozně smutno. Ne, nebylo to kvůli konci filmu, ale proto, že takovýto filmy se už zřejmě nikdy nenatočí a když jo, už v tom nebude hrát Jean Gabin, Alain Delon a Lino Ventura, prostě už to nebude Sicilský klan. Tenhle film mě svedl stejně lehce, jako by to dokázala jen opravdu dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající gangsterka, kterou jsem viděl kdysi dávno v mládí a zapomněl na ni až po včerejší oživení v tv. I po letech nic neztratila na působivosti a rozhodně se mě líbí víc než tolik vychvalovaný Kmotr. Výborné herecké trio s působivou hudbou Ennia Morricone dávají filmu další plus. Stále vidím kamenné tváře Gabina a Delona v pilotní kabině při průletem nad Manhatanem a následném přistání na dálnici. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon, Ventura, Verneuil, Morricone? Co k tomu dodat? Jeden z nejlepších chodů. Klasika nad klasiky. Kriminálka, na kterou se dá dívat stále a pořád a neomrzí. Jeden z nejlepších filmových doprovodů, které znám. Nejpůsobivější herecký trojlístek na lukách a v hájích široko daleko. Filmový zážitek, který už se nebude opakovat. Jeden z filmů, které se už netočí. Zkrátka "povedenina" na pátou, takový malý skvostík, na který nedám dopustit. 90%, a to jen díky malým muškám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Henri Verneuill v jednom z rozhovorů přiznal, že hudba Ennia Morriconeho stojí minimálně za čtvrtinou úspěchu celého filmu. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)

Reklama

Reklama