Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lost River je temný pohádkový příběh o lásce, rodině a boji o přežití tváří v tvář nebezpečí. Billy (Christina Hendricks), svobodná matka dvou dětí, je v opuštěném městě Lost River vedena do hrůzného podsvětí ve snaze zachránit své děti a domov. Její dospívající syn Bones (Iain De Caestecker) odhalí tajemství o původu Lost River, které vyvolává zvědavost a uvádí do pohybu nečekanou cestu... (Digi_cz)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (61)

maddy 

všechny recenze uživatele

Only God Forgives in Lost River. Ryan Gosling trávil na pľace Nicholasa Windiga Refna až príliš mnoho času a tak sa rozhodol, že si jedného takého „Refna“ natočí aj sám. Vizuálne to zvládol, aj keď sa mi žiada skôr uviesť okopíroval, na jednotku. Lost River hýri farbami, štýlovým hudobným doprovodom, nesie sa v snovej, temnotou nasiaknutej atmosfére (ale s fantasy nemá nič spoločné, nenechajte sa zmýliť chybne uvádzaným žánrom na čsfd) a podarilo sa vykresliť aj depku v chudobou poznačenou prostredí amerického predmestia a jeho ľudí z nižšej sociálnej vrstvy, ktorí sa snažia pretĺkať životom. Bohužiaľ sa mu to celé nedarí spojiť do zmysluplného celku. Zameriava sa výhradne na spomínaný vizuál a atmosféru, ale zabúda na všetko ostatné. Jeho debutu tak chýba potrebné katarzia, smeruje od nikam nikde, jeho príbehové motívy vyplynú do prázdna a postavy v ňom nejakú výraznejšiu funkciu. Dokonca aj tá občasná brutalita alebo pokus o sexuálnu zvrhlosť (scény v druhej polovici v bare) sú skôr samoúčelné, než by mali pre samotnú story zmysel. V podstate typický Refn, akurát tento krát zrežírovaný Groslingom. Chápem, čo sa Gosling snažil svojim debutom dosiahnuť a režijné kvality v ňom určite tkvejú, akurát v prípade Lost River to je až také prílišné, ale hlavne prázdne napodobňovanie v jeho už podaní videného, akurát v prípade Drive a Only God Forgives iba pred kamerou. Jeho premiestnenie za ňu neprináša nič špeciálne, má síce pár zaujímavých scén, depresívnu atmosféru a temný vizuál, ale vo výsledku to je len o niečo menšie sklamanie než z Refnovho Only God Forgives. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Gosling je síce audio-vizuálne celkom zručný a najal si aj skvelého kameramana, no ako rozprávač je ešte horší než Refn a to nehovoriac o budovaní atmosféry, kde je medzi nimi rozdiel niekoľko líg. Prečo väčšina tvorcov týchto vizuálne podmanivých filmov s dôrazom na atmosféru takmer v zásade kašle na príbeh? 5/10 ()

Reklama

TheDon odpad!

všechny recenze uživatele

Na čem ten Rájen frčí ? Tohle totiž nemůže normálně myslící člověk myslet vážně. Film naprosto o ničem. Nechápu Evu jak se mohla k tomuhle propůjčit. Mladej čóruje měď a matka si řeže ksicht, aby jim nezdemolovali tu dřevěnou barabiznu. Mr. Bully stříhá kamarádům nůžkama rty a to je asi tak všechno. Pro mě naprosto nezkousnutelnej film. Nechápu nic. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 24.7 | 53% | Nádherně zobrazený film z psychopatického prostředí s celkem slušným koncem. Jak na to tak koukám, lidé prostě nedokážou rozeznat kvalitní film.. Já se ohromně bavil a trpěl jsem napětím, až jsem si málem začal lámat nehty na nohou... Ryanovi se prostě libí styly filmů, ve kterých hrál, a takové ty krásné vychytávky neonů s kombinací pomalých, ale zároveň svižných scén, je naprosto, ale naprosto geniální a opravdu fandím nadále Refnovi a Goslingovi v jejich tvorbě, oni se tak dokonale doplňují, že by jim člověk jednoduše dokázal odpovědět: hm, tak tihle dva borci se určitě někde píchají i do prdele. Tohle duo je naprosto boží! Jde jim to kurva dobře! ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vtahující, uhrančivé, hypnotické. Debut Ryana Goslinga se i přes pár šrámů na kráse povedl. Pomalu, ale poctivě vykreslované postavy v plíživé depresivní atmosféře příběhu, který není příliš divácky vděčný, ale díky hypnotickým záběrům a neotřele nasnímaným scénám, kterým převláda červená s fialovou, a poutavému hudebnímu doprovodu, který míchá temné elektro s karaoke výstupy herců, mě nakonec ve své snovosti a nevysvětlenosti pohltil. Na filmu je hodně patrná inspirace tvůrci jako je N.W.Refn nebo D.Cronenberg a to hlavně, co se týče násilných scén, originální kamery a tajemného příběhu ve kterém si každý něco najde a vysvětlí si ho po svém nebo si naopak řekne, že to vůbec nedávalo smysl. Všichni zúčastnění předvedli patřičné výkony a nejednou jsem měl při sledování hlavního aktéra Iaina De Caesteckera dojem, že sleduji mladší verzi R.Goslinga, to však nemyslím nijak ve zlém a jeho výkon mě zaujal ze všech nejvíc. V důsledku mi tak nejvíce vadí některé nedosvětlené akce postav či v některých fázích nezcela fungující příběh, ale i přesto R.Gosling předvedl, že má nemalé nadání a že od něj ještě můžeme čekat velké věci. 7.5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Matt Smith (Bully) natočil své scény v přestávkách mezi natáčením seriálu Doctor Who(od r. 2005). Jelikož si kvůli roli tyrana oholil hlavu, musel poté během natáčení seriálu nosit paruku. (jezurka42)
  • K napsání filmu inspirovala Goslinga návštěva bankrotujícího Detroitu během natáčení snímku Den zrady (2011). (Brousitch)
  • Pôvodne sa mal film volať How to Catch a Monster. (beso74)

Související novinky

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

19.09.2018

Ryan Gosling (Blade Runner 2049, La La Land) si momentálně užívá press tour ke snímku První člověk, u kterého si zopakoval spolupráci s režisérem Damienem Chazellem (Whiplash), a který podle kladných… (více)

Ryan Gosling režíruje fantasy

Ryan Gosling režíruje fantasy

25.11.2012

Ale nečekejte hobity, elfy, čaroděje a meče. Režijní debut čím dál populárnějšího a uznávanějšího herce (brzy jej uvidíme v krimi The Place Beyond the Pine) je popisovaný jako „pochmurná moderní… (více)

Reklama

Reklama