foto

Iain De Caestecker

  • nar. 29.12.1987 (30 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Skotský herec Iain De Caestecker je jedním ze čtyř sourozenců a má sestru-dvojče. Jeho rodiče jsou oba lékaři.

Svou kariéru započal již jako malý chlapec malou rolí v rodinné hororové komedii Příběhy upírka Rudolfa a zahrál si ve více než 20 epizodách britské telenovely Coronation Street. V následujících letech se objevil v několika prominentních minisériích televize BBC. Jednou z nich byla The Fades (oceněná národní televizní cenou BAFTA jako Nejlepší dramatický seriál), druhou byl seriál Young James Herriot, za kterou získal Iain nominaci ve skotských cenách BAFTA v kategorii Nejlepší televizní herec.

Iain se hodně objevuje v ryze skotských filmech, v menší roli jsme ho mohli vidět v syrovém filmu Sviňák po boku známějšího Jamese McAvoye, nebo v milé romantické komedii Not Another Happy Ending s herečkou Karen Gillan. V jeho kariéře najdeme i větší množství projektů v žánru hororu. V souvislosti s jeho jménem se často zmiňuje oceňovaný psychologický horor Labyrint strachu, nebo režisérský počin herce Ryana Goslinga Lost River. Několik žánrů v sobě spojuje krátký film Liam and Lenka, kde se zhostil role Liama.

Iain je patrně nejvíce známý jako agent Fitz, geniální mladý vědec a expert přes zbraně a technologie v marvelovském seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. americké televize ABC.

Iain de Caestecker nemá v lásce sociální sítě a veřejná vystoupení mimo svou hereckou kariéru a celkově je povahou velmi plachý. Přesto ho jeho herečtí kolegové označují jako největšího šprýmaře a autora mnoha kanadských žertíku během natáčení. Má rád zvířata, převážně psy, a nechal se slyšet, že kdyby nebyl hercem, jeho kariéra by se točila kolem zvířat a péče o ně.

Romana "Sammya" Svítková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Overlord
2014 Lost River
2013 In Fear
Not Another Happy Ending
Sviňák
2012 Shell
Tam nahoře
2003 16 let s alkoholem
All Over Brazil
2000 Příběhy upírka Rudolfa
1999 Billy and Zorba

TV seriály

2019 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Epizoda 13 (S06E13)
Epizoda 12 (S06E12)
Epizoda 11 (S06E11)
další epizody (13)
2018 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The End (S05E22)
The Force of Gravity (S05E21)
The One Who Will Save Us All (S05E20)
další epizody (17)
2017 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Rewind (S05E05)
A Life Earned (S05E04)
World's End (S04E22)
další epizody (16)
2016 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Laws of Inferno Dynamics (S04E08)
Deals with Our Devils (S04E07)
The Good Samaritan (S04E06)
další epizody (20)
2015 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Maveth (S03E10)
Closure (S03E09)
Many Heads, One Tale (S03E08)
další epizody (22)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
What They Become (S02E10)
Ye Who Enter Here (S02E09)
The Things We Bury (S02E08)
další epizody (22)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Bridge (S01E10)
Repairs (S01E09)
The Well (S01E08)
další epizody (10)
2012 Secret of Crickley Hall, The (TV seriál)
2011 Fades, The (TV seriál)
Young James Herriot (TV seriál)
2010 Lip Service (TV seriál)
2002 Odvrácená tvář hor (TV seriál)
River City (TV seriál)
2000 Monarch of the Glen (TV seriál)
1983 Inspektor Taggart (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace