Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lost River je temný pohádkový příběh o lásce, rodině a boji o přežití tváří v tvář nebezpečí. Billy (Christina Hendricks), svobodná matka dvou dětí, je v opuštěném městě Lost River vedena do hrůzného podsvětí ve snaze zachránit své děti a domov. Její dospívající syn Bones (Iain De Caestecker) odhalí tajemství o původu Lost River, které vyvolává zvědavost a uvádí do pohybu nečekanou cestu... (Digi_cz)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (61)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Gosling je síce audio-vizuálne celkom zručný a najal si aj skvelého kameramana, no ako rozprávač je ešte horší než Refn a to nehovoriac o budovaní atmosféry, kde je medzi nimi rozdiel niekoľko líg. Prečo väčšina tvorcov týchto vizuálne podmanivých filmov s dôrazom na atmosféru takmer v zásade kašle na príbeh? 5/10 ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Takže co jsme se dozvěděli? Především, že Gosling je ve skrytu duše prvotřídní úchyl, což mi nevadí. A taky to, že ve snaze natočit vlastní artovku okázale vykrádá své mentory Refna a Malica, což mi vadí. Protože jejich filmy jsou většinou neskutečně unylé (především Malic) a leckdy nedávající celkový smysl. Tady je naštěstí Lost River navlečená na poměrně klasicky odvyprávěný, ač neoriginální, příběh. Hudební podkres je naprosto kouzelný a dostává tohle prvorozené dítko o nějakou tu třídu výš. Nebýt zbytečně prvoplánového násilí s úmyslem diváka šokovat a mít nějaký promyšlenější cíl, ke kterému se tu všichni postupně prosní, byl by to skvělý film. Takhle působí jen samoúčelně, jako onanie herce, který se chce vyrovnat svým režisérským vzorům a matlá páté přes deváté, žánr přes žánr, styl přes styl a přesto je to pořád jen hezky barevná, krásně znějící pohádka o Popelce z předměstí Detroitu. A jako taková funguje průměrně. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že všetci sú tu zase rozhľadení a múdri jak Šalamúnov úd, takže radšej budem len stručný... Vizuálne pohltivo natočená pocitovka, ktorá sa (možno zámerne a možno nie) zastavila niekde medzi mystery artom a post-apo rozprávkou. Myslím, že Ryan môže byť so sebou spokojný, aj keď ostatní nebudú. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hech? Ryan Gosling si na chvilku odskočil od hraní k režírování a psaní scénářů, aby natočil něco, co se podobá jeho režisérským kolegům, pro které hrál, ale ve skutečnosti je to jen něco jako tvorba Herschella Gordona Lewise (a já mám Herschella moc rád), kdy se ale Gosling útrpně snaží o to, aby to mělo nějakou hloubku, kterou ale sám nenachází. Jako herce mám Ryana rád, ale po jeho debutu nebudou jeho případné další filmy něčím, co bych vyhledával. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Haleluja, napotřetí jsem to konečně dorazil... Tedy ne že by to byla taková srajda, ale nějak nebyl čas ani energie nebo co. Takže: "Matka zachraňující svoje děti" jest anotace, při které se mi spolehlivě uzavírá pylorická záklopka a na rukou mi naskakují bílé pupínky, protože reálně hrozí možnost zvratkopudného patetického škváru. Ale naštěstí je všechno jinak, Gosling se nezbláznil ale naopak příjemně překvapil, a já nemusím na jeho místo do své top tenky vracet Belmonda. Na scénáristickou i režijní prvotinu skvělá práce. Jeho rukopis je osobitý a výrazný, jeho vidění světa bizarní a neradostné, jeho postavy často divné nebo rovnou deviantní, děj filmu je lehce psychedelický a tak trochu jakoby nízkorozpočtově experimentální, použitá hudba je skvělá, celý Lost River na mě působil jako takový derivát starého dobrého Lynche z jeho zlatého období (ještě než úplně "znesrozumitelněl"...) Nadrženě se těším na dalšího Goslinga! Jen ještě jeden dovětek - před časem bych býval nevěřil, že něco takového jednou napíšu, ale začínám mít neodbytný (a nepříjemný) dojem, že na jisté tklivě a unyle se tvářící irské holčině je ze všeho nejzajímavější její křestní jméno a až hodně hodně za ním její herecký projev. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • K napsání filmu inspirovala Goslinga návštěva bankrotujícího Detroitu během natáčení snímku Den zrady (2011). (Brousitch)

Související novinky

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

19.09.2018

Ryan Gosling (Blade Runner 2049, La La Land) si momentálně užívá press tour ke snímku První člověk, u kterého si zopakoval spolupráci s režisérem Damienem Chazellem (Whiplash), a který podle kladných… (více)

Ryan Gosling režíruje fantasy

Ryan Gosling režíruje fantasy

25.11.2012

Ale nečekejte hobity, elfy, čaroděje a meče. Režijní debut čím dál populárnějšího a uznávanějšího herce (brzy jej uvidíme v krimi The Place Beyond the Pine) je popisovaný jako „pochmurná moderní… (více)

Reklama

Reklama