Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som násilný humor ale pokračovanie úspešnej komédie z 90.tych rokov ma príjemne prekvapilo. Pár vtipov sa opakovalo ale pribudlo veľa nových a vskutku podarených humorných situácií. S hercami a ich výkonmi som bol spokojný, príjemne sa ako vždy pozeralo na Laurie Holden. Potešil ma návrat starej známej dodávky a ešte viac interiéru Harryho bytu. Soundtrack tiež ujde, i keď nieje tak výrazný ako v prvej časti. Jednotka je nesmrteľná a nostalgická a vždy si ju rád pozriem ale dvojka je veľmi obstojným pokračovaním a nerobí jednotke hanbu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že mě letos po 22 Jump Street a Fakjů pane učiteli žádná komedie nepřekvapí a šup Jim Carrey na scéně po 20 letech ze mě udělal opět sekanou. Neskutečně ulítlá, drzá, zábavná a uchylná komedie, přesně tenhle typ humoru mi sedí, Carreyho xichtíky nikdy neomrzí, je to komediant s velkým K. Super je, že fórky nepolevují a od začátku do konce tihle dva "blbci" jako na běžícím páse vymýšlejí, vše co se dá a já se válel smíchy na zemi. Pár zajímavých zvratů a maskování Roba Rigglyho je nezapomenutelné. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Návrat je to samozřejmě zbytečný, ale kolik takových už bylo? A kolikrát nepotěšily nebo nepobavily jak návrat Harryho a Lloyda. Před dvaceti lety Jim Carrey přeřazoval na vyšší rychlostní stupeň, lidé si ho začali všímat, později milovat, i kritici mu párkrát vysekli zaslouženou poklonu. Komedie Blbý a blbější toho času platila za klasiku, jenže časy se mění a vyřvané pokračování je tu. A má docela energii, má tah na bránu, jen mu chybí jiskra. Nechybí (bohužel) nějaká ta fekální momentka, jindy je to však totální trefa do černého. Carrey s Danielsem jsou i po letech celkem sehraní, bratři Farrellyové naopak potvrzují, že se v mnohém jen opakují. Občas navíc platí, že čím větší jsou ti dva idioti, tím méně vtipné to je. Závěr už zoufale natahovaný, každopádně jsem nic nečekal, takže ty tři hvězdy jsou vlastně docela slušné!! ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové Harry a Lloyd jsou opět na scéně, sice o dvacet let starší, ale naprosto stejně praštění. Je radost pozorovat tyhle dva ufouny po tolika letech a zjišťovat, že lze natočit pokračování, které má naprosto stejné rysy, jaklo před léty a neztrácí svojí originálnost a humor jim vlastní. Mimochodem film má vynikající soundtrack. Díky bratrům Farrellyovým za porci smíchu, kterou jsem u tohoto filmu prožil. Ač jde o sebepraštěnější a chvílemi naprosto ujetou frašku, vše funguje jako vynikající relax. A to já rád. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna mě velmi rozesmála (dělobuch v autě), uronil jsem nostalgickou slzu, ale jinam mám z celého filmu dojem, že by to šlo ještě krapet lépe. Občas na mě dýchla trapnost taková, až mi těch dvou herců bylo docela líto. Jako kdyby se dostali do nějaké nemilé finanční tísně a museli oprášit své někdejší úspěchy, aby zadřeli keš i na píčovině se zvučným jménem. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Látka s názvom Aspartam, na ktorú sa Lloyd (Jim Carrey) pýta v pohrebníctve, je umelé sladidlo, ktoré je podozrivé z karcinogenity a vyskytuje sa aj na našom trhu pod označením E951. (Lukoh)
  • Jim Carrey väčšinu svojich scén v psychiatrickej liečebni na začiatku filmu improvizoval. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama