Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stephen King mohl zkraje 90. let využít toho, že mu knižní i filmová vydavatelství totálně zobala z ruky, a tak zas jednou bezostyšně popustil uzdu svým grafomanským schopnostem a napsal scénář ke Sleepwalkers. Příběh, v jehož jádru je párek stvoření podobných upírům, kteří ovšem místo krve sají životní sílu, místo slunce pro ně představuje smrtelné nebezpečí kočka, oddávají se incestním hrátkám a dokážou zneviditelnit nejen sebe, ale i své obří auto, je totální slátanina, která jako celek docela nedává smysl a po zamyšlení se solidně rozpadá. Přesto to má určité brakové kouzlo. Dejme tomu, že Mick Garris dokázal i ten pokulhávající námět docela slušně zaonačit, a zejména díky obsazení Mädchen Amick se na to dá v pohodě koukat. Mou oblíbenou scénou bude cameo samotného Kinga, který je coby všetečný správce hřbitova postupně odmítnut jak Tobe Hooperem, tak i Clivem Barkerem. V dalších cameo rolích se navíc objeví i John Landis, Joe Dante a Mark Hamill. Mick Garris dokázal dávat dohromady solidní partičky! ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Je to spíš béčkový horor, který se zatoulal z 80. let, ale vysoké hodnocení dávám pro vtipnou linku a originální strašidla, které se bojí koček. King není ve filmově tvorbě tak zdatný jako na papíře (i když se snaží drbat do všeho), ale věřím, že se při psaní scénáře dobře pobavil. "Proč nechce akceptovat svou roli oběda?" ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět a dobří herci, ale průměrná režie. Z tohoto filmu šlo vytřískat mnohem více, ale skvělý soundtrack od Enyy rozhodně stojí za to a ve filmu parádně seděl, jak ušitý na míru. Film na který by se rozhodně hodil remake, jelikož zpracování a masky by chtěli novější zpracování. Ale jinak spokojenost. 55% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Sleepwalkers pochádzajú z pera Stephena Kinga . Už niekoľko krát som spomínal, že poviedky tohoto hororového mága sa sfilmovať proste nedajú (a hovorím to znova). Čo ale túto adaptáciu odlišuje od absolútnych brakov je to, že sa autori nebáli použiť nejaké tie gore efekty určite ukradnuté z maskérne taliankskych trash-majstrov, i vcelku fungujúci čierny humor. A naviac uvidíte k popukaniu vtipnú vraždu kukuricou (!!) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus o horor. Nápad je skvělý, to má King v krvi, ale to provedení. Scény, kdy o nic nejde, jsou nastavované a prodlužované, akce je rychlá, hudba nijaká, herci béčkoví až hanba, postavy nevykreslené. Celé to působí dojmem spíše bizardním, ne z hlediska děje, spíš z hlediska filmařiny. 25% = 1/5 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v parku Franklin Canyon v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Počas otázok a odpovedí na oslavu 25. výročia filmu v roku 2017 režisér Mick Garris prezradil, že pieseň od Enyi „Boadicea“ bola vybraná pre film len preto, že zo všetkých skladieb, ktoré mu v tom čase poskytla spoločnosť Sony Music, to bola jediná skladba, ktorá bola v súlade s tónom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama