Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle na můj vkus nebylo nic moc. Charles se užívá se svou matkou, ta má hlad a není schopná si jít někoho ulovit. Chudák Tanya, které se Charles líbí, jenž když sním jde na rande na hřbitov měla by počítat ,že se to zvrhne. Pěkný jsou honičky s poldou a taky kočky dobře řádí. Ale jako celek je to dost strohé a bez většího nápadu a atmosféry. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Či či či... jen pojď blíž, snad se pastí nebojíš?" Kdepak, kočička Mädchen Amick se nebojí (alébrž touží) a ochotně následuje svého spolužáka, krasavce s medovým úsměvem a porcelánově bělostným třistaletým chrupem, klidně i na hřbitov. A všude okolo ty kočky. Spousty koček, přímo celá smečka. Devadesátková horůrková blbina, ale milá a kreativní. Škoda že neviděno tenkrát, dal bych tomu "pac!" i čtyřikrát. DENTISTOVO OKÉNKO: [][] Preventivní půlstoletní prohlídka chrupu zjistila, že:  A) Upírmutr někde udělala výchovnou chybu. Synáček sice sháněl mňamku pro mamku, ale vilného učitele vysál sám a ani jedinou krevní destičku mamince nenechal! B) Praktická upírka, pidly nemaje, vrazí šerifovu zástupci do zad klidně i kukuřici. C) Ideální místo pro ztrátu panenství je samozřejmě hřbitov, zejména má-li miláček kladný vztah k náhrobkům a řídí se heslem "láska prochází žaludkem".  D) Při svém maskování upíři jen lusknou drápy... Tak. A autolakýrníci nebudou mít co žrát. [][] Pobavilo i velké zrcadlo, zlomyslným scenáristou do upíří domácnosti tajně propašované, asi aby návštěvníci dostali férovou šanci prozřít. A rejpal Omnibus aby se měl čemu divit :-). ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

V celku zábavná vecička o "upíroch", ktorí vysávajú životnú silu z nepoškvrnených panien ( to sa im teda nemôže stať, že by sa niekedy prejedli ). No zabával som sa celkom dobre, hoci to zrejme nebolo hlavným zámeromo tvorcov. Čert to ber! Chcel by som ešte pripomenúť, že sa nejedná o adpatáciu žiadnej Kingovej poviedky alebo románu, ale King napísal po prvý krát fungl nový a pôvodný scenár. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste vzhled měnící tvor s nadlidskou silou, co se živí pannami, ovládá telekinezi, umí zneviditelnit věci a modrý Pontiac v mžiku přelakuje na červeného Mustanga, ale to všechno je vám pro kočku.. Na jedné straně pochybné triky, tragikomické herecké výkony (včetně štěků Skywalkera či autora, co poprvé psal přímo pro film) a lehce přehnané akční finále, kdy werecat maminka likviduje auta místního retardovaného policejního sboru výstřely z revolveru a na té druhé neopakovatelný půvab devadesátých let, který mé potěšení činí provinilým. Předpokládám, že Sleepwalkeři musí být úplně nešťastní ze zde na csfd často zmiňované divácké skupiny „otylé chovatelky koček“. Tak snadno dostupná potrava, ale je u ní mňoukající pretoriánská garda.. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa rozhodoval čo tomuto filmu dať. Nakoniec som sa priklonil k trom hviezdičkám lebo prečo nakoniec nie. Je to príjemný oldschoolový hororík, ktorý sa na nič nehrá a aj keď na svoju dobu je už celkom zastaralý so smiešnymi trikmi má to svoje osobné kúzlo. Znova to nie je horor pri ktorom by sme si hrýzli nehty od strachu ale pár scén je príjemne mrazivých a pri ostatných sa dá aspoň dobre pobaviť. Brian Krause sa do úlohy navonok uhladeného no v skutočnosti krvilačného ´upíra´ dokonale hodí a to isté sa dá povedať aj o Mädchen Amick v akejsi predchodcovskej úlohe úbohej dievčiny, ktorú si rodinka vyhliadla. Za úlohu nemá nič iné než sa tváriť naivne a usmiato a keď to nastane má začať kričať o pomoc a utekať. A to jej ide celkom obstojne. Krásne na tomto malom filme sú miniroly dnešného Hellboya Perlamana (jeho veľká scéna je jednou z najlepších a najzábavnejších zároveň), samotného Stephena Kinga, Tobeho Hoopera alebo Marka ´Luka´ Hamilla. Pre niekoho môže film nadobudnúť status kultu ale pre mňa to bola jednorazová oddychovka na dlhý letný večer. King má oveľa viac rozhodne lepších adaptácií. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Sleepwalkers bol prvým filmom, ktorý King napísal a ktorý nebol založený na jednom z jeho už existujúcich diel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno