Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největším problémem Sleepwalkers je docela velká dávka nudných pasáží, které mě během filmu několikrát doslova uspávaly. Dále pak hodně průměrné herecké výkony většiny aktérů a nepříliš záživná atmosféra. Pořádná dávka hororové atmosféry se totiž ukáže až téměř na konci, kdy dojde k finální bitvě o přežití. Prostřední pasáž je totiž vyplněna spíše romantikou okořeněnou o několik humorných scén dochucené černým humorem. Například scéna, při které zemře učitel je po trikové stránce téměř katastrofální a speciální efekty jsou k smíchu, ale zase jsem se u ní pobavil díky několika peprným hláškám. Samotné speciální efekty ve zbytku filmu jsou rovněž na velice průměrné úrovni, ale několik záběrů hlavně co se proměny týče se tvůrcům docela povedli. Především pak ve scéně, kdy dívka tančí s Charlesem v jeho domě. Zde mě však spíše než samotná nestvůra zaujal hudební doprovod. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sleepwalker - špecifický druh upíra, ktorý sa živí životnou energiou mladých pannien. Dvojica týchto tvorov (matka a syn, ktorý je zároveň jej milenec) je nútená presúvať sa z miesta na miesto po celej Amerike. Nenápadne vyhľadať ďaľšiu korisť, nasýtiť sa a znova ísť ďalej. Nie ľudia sú pre nich však tou najväčšou hrozbou. Sú smrteľne zraniteľní obyčajnými kočkami. Pred tými sa musia mať najviac napozore. Horror "Sleepwalkers" je jednoduchá, pohodová Kingovka, ktorú som si hodne obľúbil. Je tam veľa zaujímavých, svojim spôsobom zábavných, detailov. Jedným z najlepších je ten, keď samotný Stephen King, ktorý je autorom scenára, sa v tomto filme na pár sekúnd objaví v malej, bezvýznamnej úlohe hrobára, ktorý každému zarputilo tvrdí, že on nemôže za to, čo sa stalo. On teda v žiadnom prípade nie! :-D **** ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Či či či... jen pojď blíž, snad se pastí nebojíš?" Kdepak, kočička Mädchen Amick se nebojí (alébrž touží) a ochotně následuje svého spolužáka, krasavce s medovým úsměvem a porcelánově bělostným třistaletým chrupem, klidně i na hřbitov. A všude okolo ty kočky. Spousty koček, přímo celá smečka. Devadesátková horůrková blbina, ale milá a kreativní. Škoda že neviděno tenkrát, dal bych tomu "pac!" i čtyřikrát. DENTISTOVO OKÉNKO: [][] Preventivní půlstoletní prohlídka chrupu zjistila, že:  A) Upírmutr někde udělala výchovnou chybu. Synáček sice sháněl mňamku pro mamku, ale vilného učitele vysál sám a ani jedinou krevní destičku mamince nenechal! B) Praktická upírka, pidly nemaje, vrazí šerifovu zástupci do zad klidně i kukuřici. C) Ideální místo pro ztrátu panenství je samozřejmě hřbitov, zejména má-li miláček kladný vztah k náhrobkům a řídí se heslem "láska prochází žaludkem".  D) Při svém maskování upíři jen lusknou drápy... Tak. A autolakýrníci nebudou mít co žrát. [][] Pobavilo i velké zrcadlo, zlomyslným scenáristou do upíří domácnosti tajně propašované, asi aby návštěvníci dostali férovou šanci prozřít. A rejpal Omnibus aby se měl čemu divit :-). ()

demented 

všechny recenze uživatele

V celku zábavná vecička o "upíroch", ktorí vysávajú životnú silu z nepoškvrnených panien ( to sa im teda nemôže stať, že by sa niekedy prejedli ). No zabával som sa celkom dobre, hoci to zrejme nebolo hlavným zámeromo tvorcov. Čert to ber! Chcel by som ešte pripomenúť, že sa nejedná o adpatáciu žiadnej Kingovej poviedky alebo románu, ale King napísal po prvý krát fungl nový a pôvodný scenár. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná hororová rozprávka. Stephen King má zaujímavé nápady, len škoda, že svoj scenár zveril takému babrákovi ako je Mick Garris. Práve vďaka jeho réžii sa celý film mení na nechutný kŕč plný otrasných hereckých výkonov a nechcene vtipných scén, ktoré by zrejme podľa správnosti mali vyznieť napínavo. Nepekne nevýrazné béčko. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Variety nazval film „idiotským hororovým kotlom“. (Arsenal83)
  • Sleepwalkers bol prvým filmom, ktorý King napísal a ktorý nebol založený na jednom z jeho už existujúcich diel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama