Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Ráda sněhuláky stavíš," proboha proč? Sněhuláci jsou trapně bílí, neforemní, jak spoluobčani stižení monstrózní obezitou, studení a kradou králíkům mrkev. Příběh dvou sester dává tušit, že Čechov to s Třemi sestrami přehnal, už narvat do děje smysluplně dvě je vcelku facha, která se tu ne až tak zadařila, ale pral to čert, hlavně že tam máme sněhuláka. Pokud máme rádi sněhuláky, což já rozhodně nemám. Nenávidím všechno, co je spojeno se zimou. Ten bílý hnus mě traumatizuje i z pohledu ze slunečného dne, kdy jsem tento horor sledovala z tepla a bezpečí vlastní postele obklopená velbloudy (plyšovými, ale na sledování studených filmů doporučuju, dodává to pocit tepla, já tedy mám plyšové velbloudy v posteli pořád, ale já mám taky obsesivní poruchu a fixaci na velbloudy), nenávidím sněhuláky, zejména pokud blbě žvaní. Pokud někdo blbě žvaní, nemusí být sněhulák, aby mě štval, ale pokud někdo blbě žvaní a JEŠTĚ KE VŠEMU JE SNĚHULÁK! štve mě dvojnásob. A teď si zkuste tipnout, kdo je jednou z hlavních postav téhle pohádky. Ne, trpaslíci ani obryně Stáňa to nejsou. Vážně je to ten trapný užvaněný sněhulák. Nestačí, že tam je. Nemůže se jen mihnout. On se tam prožvaní celým dějem! Možná trochu moc mluvím o sněhulákovi, ale on tam je prostě moc a ještě o kousek víc. Pořád. A mluví. Pořád. Oproti tomu sob je miloučký. Příběh opravdové lásky, o kterou tam jde (a ne, že bych měla výhrady proti meldování toho, že rodinné vztahy jsou důležité a láska v jakékoliv podobě taky, třeba dobré milovat svou vlast a takové ty věci) trochu paroduje Kouzelnou romanci, která už sama o sobě je parodií. Princezny měly fajn šaty, rozhodně začnu pracovat na tom pořídit si aspoň jedny s ledovou vlečkou, byl tam parádní sob a celkově to působilo mile, ale trestuhodně o ničem. Takže hvězda za soba a zbytek za tu uvědomělou sourozeneckou lásku (sice tady není patrné, jak a kde mohla vzniknout, sestry spolu od svých asi osmi let nemluvily, ale je to sakra důležité pro život) a krásné šaty obou princezen. Byla bych ráda, kdybych mohla hodit hvězdu za film jako takový, nebo u muzikálu za hudbu, což by se dalo očekávat, ale v tomhle případě jsem byla nucena tyhle dvě hvězdy hodit do kanálu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney poslednú dobu produkuje skutočne dobre kúsky a Ľadové kráľovstvo je jeden z nich. Ako je u Disneyho zvykom, príbeh je dosť podobný ostatným Disneyovkám a opäť sa tu vyskytujú klasické prvky - princ, princezná, kúzla, hrady ... atď. To je snáď jediné s čím tento podarený animák neprekvapí. Inak je tu veľké množstvo humorných scén a dialógov, ktoré sa skutočne podarili, tak ako aj postavy. Pekná animácia je samozrejmosťou a hudba je taktiež perfektná, pesničky majú fajn melódiu a text sa pekne rýmuje. Slovenský dabing tradične výborný. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: Vuelie. 95% - 5* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem to, protože jsem na internetu neustále viděla gify a pořád o tom někdo mluvil, a že prý je to tak super jako Tangled, tak jsem si řekla, že to musím vidět. Sice Tangled se mi líbilo o dost víc, ale bylo to hodně dobré. Vtipné, rychle to utíkalo, dokonce i ty písničky byly některé pěkné. Co však bylo ze všeho nejlepší byl Olaf, ten snad ani nepotřebuje komentář :D 5* a teď si jdu postavit sněhuláka. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Snad poprvé se Disneyům povedlo být tradiční a zároveň 'in' (nikoliv cool). Tedy něco, o co se třeba české pohádky marně pokouší už čtvrt století. Mluvou, příběhem, charaktery, práci s klíšé, moralitkami, superstárovým muzikálem. Jenom za nepřekonatelné utrpení u toho posledního zcela neobjektivně odepisuju jeden rampouch. Nejlepší Disney od 'Lvího krále'. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Během prezentace denních záběrů se jednotliví animátoři střídali na červené „židli pro hosta" a předváděli své záběry režisérům, aby jim tito poskytli zpětnou vazbu. Pokud byli režiséři spokojení a neměli žádné další poznámky, zazvonili na zvonec – schváleno! - a všichni kolem zatleskali. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Pro vytvoření Elsiny (Idina Menzel) podoby poté, co uteče z království, přizvali tvůrci na pomoc kadeřníka a stylistu slavných osobností Danila, aby experimentoval s nejrůznějšími styly a pokusil se zdůraznit Elsinu nově objevenou odvahu. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama