Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ták moc jsem se těšil a nakonec pouze troječka. Filmu se nemůže upřít zajímavý příběh, hezký vizuál, fajn herci, hlavně Owen zde kraluje, ale co se týká tempa a akce, tak příliš spokojený nejsem, je to poměrně nevyvážené, akce převážně na začátku a na konci, což zamrzí, né že bych se v průběhu filmu nudil, ale chyběl mi nějaký moment, který by se ke čtverce dokopal. Silná trojka 65% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Americko-korejský film,který mě po zhlédnutí mile překvapil.Čekal jsem,že film bude tedy horší,ale celkem se vyvedl.V hlavní roli Clive Owen,který se žene za pomstou svého mistra Morgana Freemana.Pár filmových scén bylo natočeno i Barrandovských ateliérech,a tak se ve filmu mihlo i pár Čechů.Příběh byl docela obyčejný,ale i tak se mi líbil.Vedlejší roli si střihl Cliff Curtis.Nejlepší momenty filmu nastávají až ke konci,kdy dochází k té závěrečné bitvě,která je strhující.Za mě filmu dávám slabší čtyři hvězdy.Hodnocení:70% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ucházející středověké drama o znovuzískání cti a promyšlené pomstě, osvěžené neurčitým časovým i místním zasazením (tedy poznal jsem, že se natáčelo v Česku :-)) a multikulturním mixem americko-evropsko-asijských idejí (a herců). Příběh si zbytečně dával na čas, snad aby (marně) dodal rytířskému počínání honosnou "hloubku", nicméně provedení onoho plánu na infiltraci "neproniknutelně" zabezpečené pevnosti slušně vtáhlo a diváckost nakoplo, že jsem chvilku zvažoval i vyšší hvězdičkový příděl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tahle vyloženě béčková kombinace samurajských filmů a Krále Artuše by celkem v pohodě mohla fungovat i s takhle jednoduchým příběhem pomsty,jen by k tomu potřebovala minimáně o půl hodiny kratší stopáž a větší spád.Takhle se něco pořádně začně dít až v poslední půl hodině a to ani správně zachmuřený Clive Owen,který asi potřeboval nějakou tu kačku na složenky,nezachrání...40% ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Clive Owen mě opět nezklamal svou chladnokrevností, nápaditostí, předstíravostí, svým postavením paráda! Příběh je velmi jednoduchý a to pomsta - (která obsahuje spoustu nečekaných a hlavně příjemných překvapeních pro mnohé znás) i když je zde obsaženo drama tak vlastně po uplynutí těch dramatických částí jste vlastně nadšeni, co že se najednou stalo/ změnilo k jakému spádu došlo perfektní zvrat ale prozrazovat nebudu. No a na samém závěru máme otázku: Jak to vlastně dopadlo ? Vyhnaství nebo smrt ? Odpověz si sám a proto za 5 hvězd. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama