Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jednoznačně nejlepší díl. Cenobiti v čele s Pinheadem zde nemají moc prostoru, což mi ale po kravinách Hell on Earth a Bloodline nevadí. Značnou část filmu se mi zdálo, že sleduju něco, co se myšlence Hellraisera blíží jenom opravdu vzdáleně, naštěstí konec dal filmu celkem uspokojivé vysvětlení (tedy to vysvětlení se krapet neshoduje s idejemi předcházejících dílů, no nicméně mně se líbilo), takže se nebojím šáhnout po slabších čtyřech hvězdičkách. A kdyby se film jmenoval nějak jinak, místo Pinheada by se objevila jinačí příšerka a spouštěcím mechanismem toho všeho nebyla kostka, byly by ty čtyři hvězdičky zatraceně silné. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 Horror movie of the year ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3* a 4*... Přijde mi, že s Barkerovým Hellraiserem nemá příliš společného. Snad jen krátké hostování Pinheada a s/m scény - nejen trhání háky na řetězech, ale též bičování jimi. Barker by se ale určitě přiklonil k větší bizarnosti a drsnějšímu gore. Démoni nejsou špatní, trikové efekty rovněž. Příběh je však poněkud nevyvážený a konec možná uhodnete, jelikož je velmi neoriginální... Přesto některé scény mají náboj, ponurost a díky kameře a hudbě i patřičnou atmosféru. Stejně jako Superpero i já si hned zkraje všiml nápadné podobnosti C.Sheffera s T.Robbinsem, a tím se mi vybavil i Jakubův žebřík... Chtělo by to větší extravaganci a odvázanost, ale jelikož mám Hellraisera rád, tak nakonec...4* ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Příběh Inferna mi hodně připomíná Dickensovu "Christmas Carol". Hlavní hrdina je pořádný parchant, ubližuje všem okolo sebe a tak si ho duchové vemou pěkně do parády, aby se polepšil. Rozdíl je ovšem v tom, že Dickensův parchant v příběhu nepíchá děvky, nestřílí lidi a nešňupe koks a duchové nemají v hlavě narvané špendlíky nebo nevypadají jako lesbické pornoďáblice. Z celého filmu bohužel na hony smrdí jeho béčkovitost. Hlavní hrdina rozhodně není žádný Shakespearovský herec a Derrickson má třeba k takovému Carpenterovi v nejlepších letech taky daleko. Na druhou stranu ale musím ocenit povedené příšerky a taky docela slušný scénář, který se u pátého pokračování jen tak nevidí. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska určitě nejkvalitnější díl. Propracovaná hudba, kamera, výborný střih, solidní Sheffer (který byl na pomezí mezi vážným Keanu Reevesem a vtipných Charlie Sheenem), perfektní barevné rozlišení, mystičný Pinhead a solidní Cenobité. Na druhou stranu se film odklání od původního záměru serie, neposkytuje takovou gore zábavu apod. Kdyby film skončil Pinheadovou hláškou Welcome to Hell a byl možná o trochu nabušenější přesvědčivějšími herci, určitě by se jednalo o skvělý pětihvězdičkový krimithriller. Ovšem tyto parametry film nemá a navíc jako pravého Hellraisera beru první dva díly, tudíž jsem nucen "snížit" na velice slušné a nadprůměrné 4*... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo mít společnýho s Hellraiserem? Kde byla ta základní myšlenka, že Pinhead a Cenobiti jsou uctívači provozovatelé bolesti. To se jako teď dali na cestu dobra, že chlapovi ukazovali, jak je ke svejm blízkejm hnusnej a že se z toho má poučit a začít žít jinak? Řeknu to takhle - místo Pinheada si klidně mohli vymyslet jakoukoliv jinou postavu a místo kostky jakejkoliv jinej předmět a příběh by tím nic neztratil. Těží to z popularity ošpendlíkovanýho záporáka, ale bohužel to v tomto filmu nemá smysl. Jediný, co se dá pochválit, jsou uřezané prstíky a nějaký ty potfory (no ale ty cvakající zuby a základní vzhled, to už je taky vykrádačka z předchozích dílů). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama