Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkové pokračovanie slavnej planéty opic rozoberá vzburu proti ľuďom, ale je to podané tak amatérsky, že je vám z celého filmu zle. Najväčšia komédia je na filme ono záverečné povstanie, kde sa vycvičené, po zuby ozbrojené komandá chovajú ako absolutní dementi a nechajú sa preválcovať tlupami opičiakov. Celkové spracovanie skorej pripomína televízny film. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Poprvé v této filmové sérii hodnotím podprůměrně. Nutno ale dodat, že tento díl si jiné hodnocení nezaslouží ani náhodou! Po skončení předešlého dílu bylo každému diváku jasné, že zřejmě bude pokračování, otázkou jen bylo, jak si s ním scénaristé poradí. Musím uznat, že scénář jisté trhliny má (a že jich na konci filmu tedy je hodně), ale i tak patří k tomu jedinému, co se mi na tomto filmu líbilo. Zajímavé mi třeba přišlo zobrazení Spojených států v budoucnosti jako tvrdý policejní stát. Hlavní postavě, opičáku Caesarovi, sice divák v první polovině filmu fandí, ale to jen do té doby než vyprovokuje povstání všech opic a nesmyslně zvítězí nad nenáviděnými lidskými vězniteli. A právě to povstání je to nejhorší na celém dílu! Tlupy hulákajících goril a šimpanzů s přehledem dobyjí celé město a nezastaví je v tom ani palba sešikovaných vojáků a policistů! Dívat se na tento snímek je vlastně jen ztráta času, takže o nějakém doporučování nemůžu ani mluvit.30% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane mi stvrty diel pripada viacmenej zbytocny, kedze iba ukazuje povstanie opic, ktore nam bolo opisane v trojke a cely ten evolucny vyvoj opic pôsobi nevierohodne urychlene. Na druhej strane vyvoj pribehu stale este respektuje liniu na ktoru sa neskôr napoja udalosti odohravajuce sa v prvych dieloch. Stvorka ponuka aspon dostatok akcie. Iritovalo ma len to, ze sa takmer vsetci ludia spravali k opiciam extremne kruto. Ved mali nahradit psov a macky a namiesto toho sa k nim spravali ako k otrokom. Holt aj bez opic uz tu je ludska spolocnost vykreslena tak zdegenerovane, ze bola len otazka casu, kedy by padla a nahodou sa tym hlavnym dôvodom stalo povstanie opic. Dost tazko sa v tomto diely hladaju nejake zaujimave postavy. Ceasar je dlho trpiacim pozorovatelom a potom sa uz len bojuje. Hlavny zaporak je jednorozmerna figurka rovnako ako kladny cernoch. Takze najviac zaujme dobrosrdecny Ricardo Montalban, ktory toho po par minutach zacne mat plne zuby a zdrhne prec najkratsou moznou cestou. Vysledkom je absolutny priemer, ktory sa este da v ramci serie akceptovat. 5/10. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento film samostatně a ne jako 3.díl série Planeta Opic, tak bych ho možná hodnotil lépe, jelikož to není zas tak špatné. Avšak o třetí díl jde a divák už začíná poznávat, že je to tahačka peněz, jelikož zde máme dost předvídatelných scén a už z první poloviny se ví, jak to dopadne. Příběh není tolik promyšlený, jako byly předchozí, není vtipný, nijak člověka nezaujme a možná se začne i nudit, jako já. Zklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začíname v „ďalekej budúcnosti“, teda v r. 1991. Konkrétne v totalitnej Amerike. Opice slúžia ľudstvu. Utierajú topánky, zametajú chodníky. Najinteligentnejšie roznášajú nápoje v kaviarni. Do toho vpadne človek Armando (majiteľ cirkusu z predchádzajúcej časti), v sprievode 20-ročného šimpanza. V skutočnosti je to Cézar (Roddy McDowall): potomok opičích astronautov z minulého dielu. Ako jediná opica na svete dokáže rozprávať. Ale, samozrejme, to aj so svojím náhradným ľudským otcom tají, lebo ľudstvo by to nepochopilo. Počas návštevy mesta sú nám pripomenuté fakty z trojky: vírus pred 8. rokmi na celej Zemi pozabíjal domáce zvieratá a keďže ľudia potrebovali náhradu, vybrali si opice (prečo nie rovno slony wtf). Keď zistili, ako rýchlo sa opice učia, začali ich využívať vo všetkých mysliteľných sférach života. Opice sa však nenápadne učili, začali sa tajne organizovať a na konci vypukne vojna, kedy ľudstvo padne a opice povstanú z popola. Hlúpe dialógy, nesympatické postavy, trápne zvraty, amatérske vykrádanie Orwella... fraška. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama