Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Moje absolutně nejoblíbenější Pythonovské dílko, i když přiznávám, že co se králů britského humoru týče, obzvláště ohledně TV "seriálu" mám docela mezery ve vzdělání. Nemůžu to popsat, musíte to vidět. Nejoplzlejší, nejnechutnější a možná právě proto nejnezapomenutejnější pythonovský film obsahuje spoustu zcela zásadních věcí, např. přístroj který dělá "Ping!", hodinu sexuální výchovy, smysl života, nezapomenutelnou píseň Erica Idlea, a hlavně a především Middle Of The Film...Jsou ti chlapi vůbec normální? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to roztříštěné, najdou se tam hluchá místa, zároveň obsahuje některé z vrcholných scének Monty Pythonů (muzikálové číslo Every Sperm Is Sacred, Pan Creosote, John Cleese jako učitel sexu, Smrtka a několik dalších). V kině jsem se před léty bavil lépe, bude to asi ten typ filmu, který si užijete lépe s přáteli než sami. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Co říci k tomuto filmu? Jako parodie dokonalé, jako komedie dokonalé, a celkově velmi vtipné. Poprvé jsem to viděl v kině když mi bylo kolem 16 let a bavil jsem se nejen já, ale i celé kino. Nyní jsem se podíval podruhé (od prvního zhlédnutí uplynulo sedm let) a opět jsem se královsky bavil. Scénky jako otylý pán v restauraci, dobrovolný dárce orgánů, učitel praktikující názornou ukázku sexu před svými žáky či smrtka jdoucí si pro své oběti jsou pro mě nezapomenutelné a rád jsem si je znovu připomněl. Každopádně nic to nemění na tom, že nejraději od téhle britské skupinky komiků mám film Monty Python a Svatý grál. Smysl života je ale v mé oblíbenosti hned za ním a je rozhodně velmi vydařený, ale jak jsem tak na to koukal, tak některé pasáže se mi zdály velmi zdlouhavé. Pokud hodnotím tento film celkově, tak jsem se královsky bavil a nemám důvod proč ubírat na hodnocení. Kdo umí, ten umí, a Monty Pythoni rozhodně umí. Doufám jen, že se dívalo hodně lidí a Prima Cool bude mít díky tomuto filmu vysokou sledovanost a na základě vysokých čísel sledovanosti uvede i zbylé dva celovečeráky od této humorné skupinky. Za sebe uděluji pět hvězd. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bravo! To se povedlo. Roztříštěné? Spíš bych řekl pestré. Famózní úvodní scéna o stařecké posádce Crimsonovy pojišťovny. Porodnice a přístroj co dělá "pink". Katolíci versus protestanti. Sexuální výchova. Osvětový příspěvek k dárcovství orgánů. Jeden hodně hodně tlustý pán. Máte rádi úchylný a přitom inteligentní humor? Pak vřele doporučuju. "Dobrý den, jdeme si pro vaše játra..." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred každým filmom Montyovcov čakám, že teraz to konečne príde, teraz ma už musia svojim humorom dostať, keď mi to všetci tak vrele odporúčajú. A zase nič. Zopár vydarených fórov, zopár priemerných a zopár slabších. Najkultovejšia je scéna zvracania. Mne pripadala priemerná a trochu prvoplánová. To myslím vyjadruje najlepšie môj vzťah k spoločnej mp tvorbe. Samostatne sa mi páčia viac. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Zvratky, zo scény v reštaurácii, boli vytvorené zmiešaním zemiakov, vody a posekanej surovej zeleniny. (HelenOfTroy)
  • Graham Chapman je první, kdo ve filmu promluví se Smrtí. Chapman byl prvním členem skupiny Monty Python, který zemřel. (Kulmon)
  • Film se měl původně jmenovat: "Monty Python's Fish Film". (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama