Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Diskuze

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Přesně to co jsem čekal... Kdybych nevěděl, že je to od Gilliama, stejně bych to poznal.

Radous04

Radous04 (hodnocení, recenze)

takovej nekonečnej příběh po pythonovsku... akorát těch pythonovských vtípků tam bylo málo... škoda..

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Na ČT2 běžela kratší verze - nic proti ní, filmu na působivosti neubrala... ovšem DC je DC, tak snad... někdy...když už se mi podařilo sehnat i Jabberwocky, není nic nemožné

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Nedávno ho dávali v televizi. Ale nejsem si jistý, jestli to byla režisérská verze. I tak to byl ovšem perfektní zážitek.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Souhlas... tak a ještě by to chtělo Brazil, ovšem tu delší verzi, která se promítala v Projektu 100...

dessa

dessa (hodnocení, recenze)

Tak to dneska vyšlo v edici FILMX od Reflexu za 99kč. České a anglické audio, obě bohužel jenom dvoukanálová... Tak na to jdu kouknout :)

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Nevím, s jakým to v tv běželo dabingem (satelit nemáme), ale jednou jsem českou verzi viděl a byla to hrůza, celý film to shodilo. Tak snad už to brzy vyjde - kdo má rád Terryho filmy a ví, jaký je tenhle chlápek blázen, zklamaný rozhodně nebude....

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

To uvidím až to vyjde v Reflexu...já se na to každopádně těším, protože Terry Gilliam :-)

Drobeček

Drobeček (hodnocení, recenze)

Ach jo, naprosto ztracený čas čekáním co se z toho vyklube. Nemá to hlavu ani patu. Tento film je asi pro tzv. "filmové znalce" kteří mu dávají tolik * Mě se to prostě a jednoduše nelíbilo :(

-hektor-

-hektor- (hodnocení, recenze)

Ja som dajak nepochopil ten koniec, to akože prišiel o rodičov? Neviete to dakto mi vysvetliť, asi som hlúpy, no...

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Neví někdo v jaké formě tahle parádní věc vyjde? Jestli klasicky nebo v papíru v trafice? Nerad bych to prošvihnul.... kdo viděl, chápe proč:--)

 (hodnocení, recenze)

Dětský film jenž snesou i dospělí . Tento film jsem prvně viděl , když jsem byl ještě malí a začínající Kinofil a líbil se my . Po několika let jsem jej viděl opět a opět se my líbil . Možná je to tím že hlavní postavy , tj. trpaslíci jsou tak zábavní . Možná ? Připočteme k tomu ještě cestování časem a máte nejkomerčnější film od Terryho Gilliama , tedy pokud nepočítáme jeho poslední film Bratří Grimmové . Vra me se zpět do minulosti s hlavním organizátorem výletu a to s Terrym Gilliamem .

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Cestujeme v čase... zase?!

Cestujeme v čase... zase?!

31.10.2006

Remake. Slovo, které posledních pár let vyvolává nepříjemné chvění v žaludku a slabší migrénu téměř u každého filmového fanouška. A ještě aby ne! Na tento zhoubný nádor zemřelo již několik dobrých… (více)

Reklama

Reklama