Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 9

Recenze (572)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Ano, myšlenka opravdu zajímavá, ale scénář je naprosto tragický. Nechápu, že Disney do takového propadáku strčila peníze. Zřejmě vsadili hlavně na Clooneyho, což by nebyl špatný tah, kdyby dali režii někomu schopnějšímu člověku, který by film ještě více nezkazil. Celou dobu jsem čekal na to až se film rozjede a ono se to víceméně nerozjelo. Dost se povedli triky. Skvělá byla herečka, která hrála Athenu, ale jinak nic převratného jsem neshlednul. Docela zbytečni mi přišli roboti na zemi. Škoda těšil jsem se na shlédnutí, ale očekávání to nesplnilo vůbec... 50%. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No ty vole Pepiku, na co jsme to zase jednou přes dvě hodiny koukali? Pan Pták hodil na pánvičku všecko, co našel v lednici a prskalo to až ke mně do třetí řady. Možná se na plátně střídaly vizuálně dokonalé obrázky, ale trhací kalendář já už doma mám, víme? Navíc z kalendáře na mě neteče takový slovní průjem poselství a propagandy boje za lepší zítřky, trvat to o něco déle, tasil jsem z batohu MP trojku. Jo a český dabing? Kdyby bylo stejně kvalitní moje kolo, zahodím ho do pangejtu. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Eko-myšlienka mi neunikla – ako že menej nariekať nad apokalyptickými víziami a namiesto toho pre záchranu sveta niečo robiť – pre fanúšikov futuristických vízií Projektu Venus ako stvorené, najmä tá čerešnička na konci s bandou mladých hipsterov vyslaných zachrániť ľudstvo. Bolo to myslené dobre, to sa cení – úryvok v češtine TU. Okrem tejto eko-pointy to je ale obyčajná hovadinka, ktorá opäť všetko vsádza na efekty, navyše mi vadili nepresvedčivé reakcie postáv – napríklad, 13-ročného týpka to z roku 1964 zrazu preteleportuje do Krajiny zajtrajška a on namiesto toho, aby bol zmätený a vystrašený, si nasadí jet pack a lieta si s úsmevom medzi robotmi v úplne neznámom prostredí ako doma. Viac ako 3* nie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně spíše průměrný film, který za vidění moc nestojí. První zklamání se dostavilo v momentě, kdy jsem zjistil, že Falcon tuto rodinnou sci-fi uvádí do kin pouze v českém dabingu. Ten se zde příliš nepovedl - nemluvě o mém rozčarování z toho, že George Clooneyho nenamluvil Jan Kanyza, na jehož hlas je člověk u Clooneyho léta zvyklý, ale Miroslav Etzler - jako by nestačilo, že člověk musí trpět mizerný dabing, je třeba si ještě celou dobu zvykat na to, že "Clooney mluví jinak". Úvodní scény začínají vcelku nadějně, film se ale postupně zvrhne ve zmatenou akci, která informace dávkuje tak skoupě, že netápe jen hlavní hrdinka Casey, ale i samotný divák - když je konečně jasné, o co tam vlastně jde, je film v podstatě u konce. U filmu s více než 2 hodinovou stopáží bych čekal, že potenciál tak pěkného námětu využije rozhodně mnohem lépe (zrod Země zítřka se datuje do roku 1955, kdy Walt Disney vytvořil pro svůj Disneyland stejnojmennou atrakci; v té době si Američané svou budoucnost představovali velice optimisticky, postupem času, zejména v 70. letech, se ale vize budoucnosti začaly postupně zhoršovat; právě tento posun zaujal scenáristu a producenta Damona Lindelofa, takže když začal pracovat na příběhu snímu Země zítřka, snažil se zjistit, jaký byl její původní význam a jak by ho bylo možné v rámci scénáře zohlednit: "Velice jsou toužil po tom, abych dokázal zprostředkovat ten původní optimismus", nechal se slyšet Lindelof). Z herců mě zaujala pouze představitelka postavy Atheny, báječná Raffey Cassidy, která má za sebou navzdory nízkému věku už několik rolí a jistě ji čeká velká budoucnost - je smutné, když 12 letá herečka zastíní i své dospělé herecké protějšky (alespoň podle mého názoru). Samotný Clooney, jemuž byla postava zklamaného vynálezce Franka napsáno na tělo, mě nebavil - po mém soudu zde měla jeho postava příliš málo prostoru, aby mohla nějak výrazněji zaujmout (naprosto totéž platí o Hughovi Lauriem v roli Nixe), a Britt Robertson mi přišla skoro tragická - možná je problém už v tom, že v 25 letech (!) ztvárnila teenagerku. Za zmínku jistě stojí slušná práce výtvarníka Scotta Chamblisse, který se nemohl opřít o scénář, protože v něm Země zítřka nebyla jinak popsána, vytvořit ojedinělou utopickou civilizaci byl tedy velice komplikovaný úkol (nakonec se inspiroval Městem umění a věd ve španělské Valencii, navrženým Santiagem Calavetrou). Ve výsledku jde o film se sympatickým vyzněním ("lepší budoucnost je jen na nás"), ale způsob, jakým se k němu propracovává, jsem osobně shledal jako nezáživný a klasicky disneyovský v tom špatném slova smyslu - Země zítřka měla být vzrušujující a dobrodružnou cestou novými dimenzemi, o kterých jsme pouze snili, ale obávám se, že to platí asi jenom na papíře. Za mě znuděné 3 hvězdy, podpořené chutí pustit si raději Hvězdnou bránu, kterou může Země zítřka vzdáleně připomenout. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V obchode so sci-fi figúrkami je možné vidieť mnoho Star Wars predmetov, ktoré patria pod spoločnosť Walt Disney. Vo viacerých záberoch je možné vidieť okrem Stormtroopera, Dartha Vadera, rôznych SW plavidiel aj známeho robota R2-D2. (fefee)
  • V úvodu filmu nenalezneme klasickou Pixarovskou scénu s lampičkou, ale je tu odkaz A113, což je učebna animace, kde tvůrci Pixaru studovali. (PAULOO)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama