Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (572)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to tak tragicky, jak by hodnoceni napovidalo, navic sci-fi neni nikdy dost, jen se asi od Birda cekalo vic. Hlavni problem je, ze jediny dve zajimavy postavy, tj. Clooney a Laurie jsou na vedlejsi koleji, Robertson to fakt neutahne. Dalsi problem je, ze tvurci zbytecne setri s ukazovanim Zeme zitrka. Chapu, ze se hraje trochu na mysteriozni notu, jakoze o co tu jde, co se stalo, co se musi udelat a podobne a tvurci obcas docela uspesne napinaj, ale i tak proste to srani v soucasnosti obcas trochu nudi. Taky by to sneslo vic akce, ta co tu je neni vubec spatna, i kdyz samozrejme v mantinelech rodinnyho filmu. Navic i kdyz 4 roky stary, triky v pohode obstoji i dneska, ty jsou hodne vymazleny. Vetsinu casu jsem se docela dobre bavil a cekal jsem, jak se to nakonec vsechno vyresi, vse se vysvetli, zapadne to do sebe atd. Ale to jsem cekal moc, konec tak nak vysumi do ztracena a popravde, trochu celej film pohrbiva. Mozna bych tam dal i tu ctvrtou hvezdicku, ale za ten konec fakt ne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, ktorú si neužijú ani deti ani dospelí. Vidno to už na začiatku, kde uvedenie do deja vyznieva dosť ťažkopádne, nevýrazne, ako keby autor ani nevedel, ako dejovú linku uviesť. Dosiahol sa tým len zbytočný chaos a bordel, ktorý môže mnohých odradiť už na samom začiatku. Ako dej postupuje, príbeh síce naberá na tempe a divák sa dozvedá stále nové a nové informácie, ale absencia akéhokoľvek záporáka (okrem myšlienky, že je to ľudstvo samo sebe) nám na konci privodí len sklamanie (odhliadnuc od toho, že som sa často nudil). K technickej stránke. Nie je najhoršia, ale v dnešnej dobe to nie je ani niečo, z čoho by som padol na zadok, aj keď niektoré scénky sa vizuálne nadpriemerne vydarili. Z hercov prekvapili možno všetci, vrátane Clúnyho, ktorý je u mňa zafixovaný ako maximálne nudný herec produkujúci iba tony čírej nudy. Tu ale naproti tomu podal celkom slušný výkon, dokonca vyvinul aj akú-takú rýchlosť, čo sa u neho vidí iba zriedka. To však aj tak nie je nič oproti obidvom dievčatám, ktoré ho s prehľadom strčili do vrecka. Suma sumárum, snímok ma veľmi o svojich kvalitách nepresvedčil. Keby lepší celkový dojem svojim osobitým hereckým šarmom nezachraňoval Dr. House, tak by to nebolo ani na ten priemer. Tých pár scénok s ním, hlavne ku koncu, nebolo zlých, aj napriek tomu, že boli obsahovo nevýrazné a slabé. 50/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAPADLO TĚ, CO BY SE STALO, KDYBY SE VŠICHNI GÉNIOVÉ, UMĚLCI, VĚDCI, TI NEJKREATIVNĚJŠÍ LIDÉ NA SVĚTĚ, ROZHODLI SVĚT ZMĚNIT?…“ /// Ten jejich svět budoucnosti je pastvou pro voči. Je tady snad víc nápadů, než v Bessonově Pátým elementu. Kdybych se mohl jenom „divit“, jako v tý první hoďce, bylo by to fajn. Jenže vono to místo zvyšení votáček začíná nudit. Každej se snaží něco říct, padoušskej někaolikaminutovej (trochu kecám!) monolog je jistě srozumitelnej dětem bez rozdílu věku a jestli Země přežije je patrně jedno i scénáristům, hlavně prej ať už to maj (všichni) nějak za sebou. Takže, jestli rádi posloucháte a bojíte se o Zemi při každým hromu a blesku – je vaše volba jasná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Se slzou v oku vzpomínám na robota (kuchyňskýho? Ale vono je to vlastně jedno…). 2.) Mám anténu, která zachytává subprostorové i transdimenzionální frekvence. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem očekával, tak tohle mě vůbec nebavilo. Už dle trailerů to působilo jako supernudnej blockbuster pro zvídavá émerická děťátka a přesně takhle to i dopadlo. Jestli je tohle země zítřka, tak jsem teda upřímně rád, že se jí nedožiju. Ze začátku je hlavní téma filmu zajímavě nakousnuto, ale pak totálně nedořešeno. Takže 2* snad jenom za částečnej nápad, občasnou akci a slušnej vizuál. Toť vše.30% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V obchode so sci-fi figúrkami je možné vidieť mnoho Star Wars predmetov, ktoré patria pod spoločnosť Walt Disney. Vo viacerých záberoch je možné vidieť okrem Stormtroopera, Dartha Vadera, rôznych SW plavidiel aj známeho robota R2-D2. (fefee)
  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno