Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V úvodných minútach vykonávania inkvizítorského trestu, som si myslel že pôjde o paródiu. Scéna je naozaj z ríše BLÁZNIVÝCH STRIEL. Našťastie to potom vyhodilo výhybku a meno režiséra Stuarta Gordona začalo byť reálnejšie. Avšak od tohto zabudnutého majstra som čakal predsa len väčšie potešeníčko. Parta Bandových spolu so Stuartom, nám mohli nasekať lepší gore festík. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Lance Henriksen je síce uveriteľný a miestami priam nadľudsky démonický, napriek tomu to tento film nedokázalo vymaniť z vôd priemeru. Do doby kým sa začne na plátne nieco diať sme svedkami neuveriteľnej nudy a miestami priam komických situácií, ktoré by som vo filme tohoto druhu urcite nečakal. Plusy tohto filmu sú teda jedine záver a už spomínaný Lance Henriksen. 55% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Zpracovat Poea není určitě jednoduché, ale Stuart Gordon odvedl velmi slušnou práci. Atmosféra ve které je moc inkvizice nad vším je ztvárněna příjmně a nenuceně. Samozřejmě je na snímku vidět, zejména na interiérech, že se jedná o béčkovou produkci, ale herecké výkony Lance Henriksena či velmi pohledné Rony De Ricci (mimochodem ta natočila pouhé dva filmy, tento a v roce 1988 ještě hrála v roli Celie v dramatu PENITENT, pod rodným jménem Rona Freed) jsou na velmi dobré úrovni. Snímek svou stopáží není žádným protahovaným pokusem o velké dílo, ale stručným filmem o inkvizici a jejích praktikách ve středověku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako si len môže béčkový režisér S.Gordon brať do papule meno Edgara Allana Poe (19.1.1809 - 7.10.1849) a vydávať takúto primitivitu za adaptáciu jeho poviedky?! Okrem názvu, ktorý sprosto zneužil, to nemá s atmosferickým, snovým dielom tohto amerického literárneho klasika nič spoločné. To čo som zhliadol je lacný šmejd, ktorý ma nedokázal ani na sekundu presvedčiť o ilúzii stredoveku, kde je tento príbeh situovaný. A ak niekomu ide o sadistické prasačiny, ktoré sa dajú pri inkvizičnom horrore očakávať, tak to nech si radšej klikne na nejaké ruské porno stránky. Pretože v tomto braku sa ani tých nedočká. Úbohý videofilm, ktorému prideľujem jednu hviezdičku len pre aký-taký herecký výkon L.Henriksena v úlohe inkvizítora Torquemada a za neraz odhalené prsia a pičku R.DeRicci. * ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se zdejším hodnocením nenechala odradit a film jsem si koupila. Málokterý na mě tak silně zapůsobí. Padla z toho na mě pořádná deprese. Jak můžou lidé dělat něco takového jiným lidem ve jménu čehokoliv a potom klidně spát? Atmosféra filmu byla velmi působivá, jen ten "Happy end" byl trochu moc happy, proto ubírám jednu hvězdičku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama