Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument, který jsem v poslední době viděl. Není to tak silné jako třeba dokument o Kutu Cobainovi, respektive nikoli tak novátorské z hlediska formy, ale stejně je to výtečné nahlédnutí do pozadí soutěže Mr. Olympia, které se v roce 1975 opět účastnil Arnold Schwarzenegger. Není to ale jen o něm, což se mi na dokumentu líbí. Lou Ferrigno nebo Franco Columbu dostávají také dostatek prostoru. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Přesto, že kulturistika je dnes definována úplně jinak, není bodybuilder, který by tuto bibli alespoň tucetkrát neviděl. A nejen pro ně je to nádherný dokument. Je nádherné vidět, jak moc úsilí stojí za úspěchem, jak malý rozdíl mezi vrcholem a druhým zapříčiní diametrálně odlišný osud. Problém zde budou mít jedinci, kteří vidí kulturisty jenom jako napíchané agresivní blbce (pravda, sypali, sypou, sypat budou). Ale to je každého věc, Lou 4ever ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, žral jsem to jako malé děcko! Ty hromady svalů, navíc ukočírované do svižné a velmi poutavé linky k velkému finále mistr Olympia. Kdo neuvidí, asi opravdu neuvěří. Arnie byl taková maskultura, navíc perfektně vyrýsovaná. Žádné odporné tvary, jak se někdy stává. Kdyby po něm někdo tehdá vystřelil, tak se ta kulka rozsype než vůbec vyletí z hlavně! Intenzivní zážitek a kdoví, jak by se mu dařilo další roky, kdyby neskončil. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Arnie byl (a asi pořád je) sebevědomej bastard! Ale sakra dobrej bastard. Zatímco všichni soutežící mohli důležitostí puknout, Arnold se k nim s vlčí držkou natočil, něco jim zašeptal a začal se smát...Uprostřed soutěže, hoši netušili co se děje a on měl zatím všechny v paži. Jasně že vyhrál, nikdo o tom nepochyboval. A hlavně on sám ne. Jak to ten chlap dělal? Jinak tady se asi nedá hodnotit zpracovaní, spíš obsah. A ten byl zajímavý-projíždíme jedním rokem příprav a závěrečné bitky několika borců v čele s věčně usměvavým Arnoldem, spousty detailních záběrů na jejich napumpovaná těla (což mě teda pravda zase tolik nevzalo :-) ). Celkově vzato poučný a vtipný biografický film jež nám ukázal pana guvernéra trošku v jiném světle..."The winner of the 1975...overall Mr. Olympia... the one and only, the greatest...Arnold Schwarzenegger! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný dokument ukazující zákulisí kulturistiky a soutěže v bodybuildingu. Průvodcem není nikdo jiný, než sám Arnold, který je stylově uveden v českém názvu tohoto dokumentu. Film je určen hlavně pro kulturistické nadšence, kteří zde mohou najít určitou inspiraci a Arnoldovi fanoušky, kteří ho zde uvidí v jiné podobě než v jeho filmech. Podle mě ale i jeho největší odpůrci musí po tomto dokumentu uznat, že je to prostě správnej, sympatickej a vtipnej chlap. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)

Reklama

Reklama