Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Chodím do posilky 2-3x týdně, zvednu si tam ty svoje váhy a říkám si že jsem zase udělal něco proto, abych vypadal rozumně a vedle své přítelkyně nedělal ostudu. Mám vedle sebe lidi, kteří jdou o patro výš a snaží se opravdu hodně proto, aby to na nich bylo sakra vidět. Když si těch pater přidám víc, třeba celej 50ti podlažní věžák, tak někde na střeše je Big Arnie. Nikdy to nebyl můj idol co se postavy týče a ani po zhlédnutí tohoto dokumentu nepůjdu zvedat větší váhy a zvracet při tréningu. Co ale musím uznat, že před Arniem velký, ale pořádně velký respekt. Tak jako všem, kteří pro splnění svého snu obětují vše a někde ještě víc. 80 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve světě akčního filmu stejný držák jako Jaromír Jágr na zaoceánském ledě. Oba ve svém oboru zaznamenali nejrůznější změny a tlaky, vyrovnali se s různými trendy i moderním „stylem hry“. A oba dodnes dokonale baví a fascinují své publikum. Arnold je osobnost. Má úsměvná gesta, vytříbený smysl pro humor, sebejisté vystupování, desítky rolí, za které by jiní herci zabíjeli. Ale před všemi těmi „I´ll be back“ nebo „Došla ti pára, Bennette?“ byl sakra důležitý díl Arnoldova života: sportovní, kulturistický, znovu sakra úspěšný. A tady je nám nabídnutý na zlatém podnose, vtipně, svižně, zajímavě, takže stačí sednout před televizi a sledovat chlapíky (samozřejmě zveličuji), kterak se obdivně prohlíží v zrcadle. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, žral jsem to jako malé děcko! Ty hromady svalů, navíc ukočírované do svižné a velmi poutavé linky k velkému finále mistr Olympia. Kdo neuvidí, asi opravdu neuvěří. Arnie byl taková maskultura, navíc perfektně vyrýsovaná. Žádné odporné tvary, jak se někdy stává. Kdyby po něm někdo tehdá vystřelil, tak se ta kulka rozsype než vůbec vyletí z hlavně! Intenzivní zážitek a kdoví, jak by se mu dařilo další roky, kdyby neskončil. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, hl. z toho pohledu, že člověk pozná zákulisí bodybuilding soutěží a především pozná osobnost A. Schwarzeneggera. Své soupeře porážel jak svou neuvěřitelnou postavou tak vyčůraností (viz: "Sometimes I give bad advice") a neochvějnou vírou v sebe sama, která místy přerůstala až v aroganci. Člověka ani nepřekvapuje, že to Arnold dotáhl tak daleko...(minimálně o dost dál než Lou Feriggno, který v dokumentu působí jako by utekl ze zvláštní školy:-). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)

Reklama

Reklama