Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy z rapidního úpadku oproti skvělé jedničce, ale téměř žádný úpadek se nakonec nekonal. Druhý díl je hlavně až do samotného závěru úplně jinak pojatý a výlet na Okinawu jsem uvítal s otevřenou náručí. Tentokrát se totiž téměř vše točí okolo moudrého pana Miyagiho a Daniel má možnost se opět nadále vzdělávat nejen v oblasti karate, ale hlavně nahlédnout do historie a dynastie Miyagi. Záporné postavy Sato a jeho žák sice dvakrát věrohodně nezapůsobí, ovšem cestování s mistrem mi přišlo v určitých aspektech zajímavější než Dannyho konfrontace s mládeží v předchozím díle. V celkovém součtu však ročník 84 stále vnímám jako ten lepší a proto zůstávám na neutrální tříhvězdičkové půdě. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nu, je to pořád to samé jeko první díl, jen se prohodilo místo a holky. Stále na to lze koukat na jeden zátah, docela to zabaví a ty hlášky o karate jeko o obranném umění jsou také cool. Jen nechápu, jek mohou spolu dva karatisté bojovat, když jediným pravidlem je: karate použij jen na obranu, tudíž by ani jeden z nich nemohl zaútočit a jen by tam stáli a koukali na sebe... ()

Reklama

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale dvojak mě bavila ještě víc než jednička, kde jsem se místy nudil. Tady se tak nestalo a hlavní zásluhu na tom měl přesun děje na Okinawu. Docela mě bavilo sledovat různé japonské zvyky a obyčeje (a je mi v celku jedno, jestli jsou pravdivé nebo filmaři přikrášlené, prostě mě to bavilo). I ten závěrečný fight byl docela fajn a dlouhý tak akorát. Velmi dobrý film na osamělé večery :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dvojke je prekvapujuce, ze sa prilis nesnazi kopirovat jednotku a ze sa odohrava na Okinawe, kedze väcsi priestor dostala postava pana Miyagiho. Daniel-san mi tu pripadal naviac a vlastne bol aj uplne zbytocny. Stvala ma neucast Elizabeth Shue. Celkovo by som ani nepovedal, ze to je slabsi film ako jednotka, len ma ta japonska zapletka vlastne ani prilis nezaujimala. Zase to bolo jedno obohrate klise za druhym. Vsetci japonci sa samozrejme medzi sebou v japonsku rozpravaju anglicky. 4/10. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jede jako přes kopírák. Jen se ubralo karate (v předchozím dílu ho už bylo tak minimum) a přidalo se více filozofování. Daniel-san je pořád stejná bábovka, kterou přepere kdokoliv. Vyvažuje to změna prostředí na Okinawu (Havaj). Příběh mě ovšem dostal nečekaným zvratem. V okamžiku usmíření těch dvou jsem už čekal konec a zároveň jsem si říkal, že si ze mě dělá někdo prdel, protože mimo občasné potyčky tam nebyl jediný pořádný souboj. Jaké pak bylo moje překvapení, když se na scéně objevil zlý synovec. Souboj samozřejmě k smíchu, ale aspoň něco. 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama