Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechápal popularitu tohto dielu (resp. série) a už tobôž som nerozumel tomu, ako môže niekto tento fádny film z produkcie muža stojaceho za legendami ako MAGICKÁ HLBOČINA a LEON pokladať za kultový. No tak ale čo už, zas nemusím chápať všetkým veciam na svete, no nie? Ak vám ide len o akčné scény a trocha humoru, siahnite radšej po Bessonových rovnako rutinných, ale predsa len o čosi vtipnejších kúskoch WASABI a KURIÉR. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na Taxi jsem se podíval na doporučení kolegy z práce, který se rozplýval nad tím, jak je to vtipný film. Ode dneška budu jeho doporučení brát s rezervou, protože nejspíš u sledování TV hulí trávu. Za celou dobu jsem se ani jednou pořádně nezasmál a protože mi nikdo neumřel a nejsem mrzout bez smyslu pro humra, mám za to, že Taxi není komedie. Ale abych nekřivdil...mám rád nekorektní humor ve stylu Futuramy a Simpsonů a inteligentní humor ve stylu MASH...ideálně pak kombinaci v podobně britského humoru. Je tedy možné, že v Taxi je nějaký druh delikátní vtipnosti, který mi unikl. Tím se ale pro mě stává spíš akčním filmem. A tady už nespokojený nejsem. Nějak se povedlo namíchat pohodový film s pěknými akčními scénami, takže nejde o thriller, ale o neškodnou podívanou, kde si frantíci utahují ze skopčáků, ale především s policajtů. Na mě to bylo legrační málo, ale zase to nebylo nevkusné, takže vysloveně zklamaný nejsem. Akční film pro holky. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

No sice je Taxi zábavný film, ale nedokážu pochopit, jak to že měl takový úspěch, že si vysloužil tolik pokračování. Už jen těch chyb kolik se ve filmu objevilo. Např. hned v úvodu se Gérard Pirés očividně nemohl u proslovu Danielova bývalého zaměstnavatele rozhodnout, jestli Slunce ještě svítí nebo je již tma a mohl bych pokračovat. Na druhou stranu honičky jsou skvělé a člověk se místy upřímně zasmál. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)

Reklama

Reklama