Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jet s Danielem, tak si sice dobře popovídám, poznám sympatického kamaráda, ovšem byla by velká šance, že by to bylo to poslední co bych v životě udělal. Daniel totiž svůj Peugeot nešetří a o tom je celý fil.....celé čtyři filmy. V jedničce nový koncept funguje skvěle. Daniel poznává nešikovného policejního důstojníka, neschopného získat řidičský průkaz, což ho nakonec přivede k Danielovu angažování. Jak už to bývá, stanou se z nich dobří přátelé a my se u toho budeme bavit. Poprvé určitě. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V autě se mi dělá blbě normálně, s Nacerim za volantem svého taxíku bych se poblil tak po padesáti metrech. Ještě, že na to majitel myslel a do auta nainstaloval blicí přihrádky. Parádní francouzská komedie, která je díky své krátké stopáži stravitelná i několikrát. Nejde o žádný scenáristický skvost, ale to asi ani nikdo nechtěl. 80% ()

Reklama

Sekmen 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film shlédl, tak si mne úplně získal. Pohodová francouzská lehce akční komedie, kde děj je na vedlejší koleji. Na hlavní koleji jede zběsilou rychlostí taxikář bez řidičáku Daniel ve svém Peugeotu 406 s neschopným policistou Emilienem za burácení hip hopu. Sympatický počin u kterého se vždy bavim. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá časť určite potešila mnohých motonadšencov, pre iných to bola len ďalšia bezduchá zábavička. Prvadou ale je, že originalita sa nezaprie, aj keď naplno bol (aspoň z môjho pohľadu) rozvitá až v druhej časti, ktorou pre mňa séria skončila. Perfektné ksichty a herci, ktorých neokukané a zaujímavé črty som si zamiloval. Gibert je klassa! 75%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Když policisté v hangáru představují nové obrněné auto, má černá skla. Když ale vyjedou ven, jsou skla čirá. (BloodMax)
  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama