Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeremy Renner je v tomto politickém thrilleru vynikající jako reportér , kterého ničí jeho největší reportáž. Kdyby tak byl příběh stejně dobrý jako on. Film postrádá vzrušení a je takový jednodimenzionální. Vidíme dvě oblasti, které nefungují dohromady. Politiky, kteří přísahají, že dělají všechno pro blaho lidí a novináři, kteří mají závazek informovat nás o podstatných věcech ve společnosti v níž žijeme. Tento příběh se odehrává uprostřed devadesátých let. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně silný téma, vynikající J. Renner, ale stejně je to takový mdlý. Je to škoda, protože tady se dalo vytěžit opravdu moc. Nicméně ve výsledku to trochu vyšlo do ztracena. Teda pokud ale tvůrci tímhle postupem chtěli ukázat tu obrovskou bezmoc odvážnýho novináře, tak se jim to fakt povedlo. Protože jako divák si tak na konci budete připadat. Nicméně si nejsem úplně jistej, že to byl záměr. Každopádně ano, ať se o takových svinstvech mluví co nejvíc... a může tady někdo něco vykládat o konspiračních teoriích! Jakmile je to v zájmu "svobodné a snové" Ameriky (potažmo i jiných velmocí), jde všechno ostatní stranou. P.S.: A to jako vážně nikomu nepřišlo divný, že by se ten chlap sám střelil 2x do hlavy?! "...některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit..." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mdlá režie trochu kalí zajímavý příběh, Cuesta jako by točil jen další díl Homelandu, ale POSLÍČEK má rozhodně co říct. O propíraný problém lehce zavadila i moje bakalářka, Webb v podstatě upozornil CIA na nebezpečí internetu, jakožto prostředku pro šíření nesympatických informací, ale kdo o tom neví bude valit bulvy. Nebo usne. Nikaragua byla pěkné svinstvo a teroristé s hvězdy a pruhy jsou něco na co už si svět zvykl. Skvělý film a výborný Renner. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama