Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Faktem je, že je škoda, že jsme se nedostali pořádně do kořenu toho všeho - nicméně je to možná dáno faktem, že se toho příliš ze zákulisí neví, protože i zdejší dění je podepřené (pravděpodobně) skutečnými záznamy z vysílání. A však, i jakožto sonda do nitra hlavní postavy, to funguje fenomenálně. Vcucne to diváka jako spirála a ani jsem nestíhal hltat perfektně vyhrocené výkony Rennera. Film se může opřít i o spoustu známých ksichtů z vedlejších rolí (Patrick a Liotta vždy potěší), rodinka je sympatická a potěší i dost civilní a dynamická režie. Vůbec jsem se nenudil, protože má film perfektní tempo a zanechal ve mě spoustu emocí a pocitů. Scénu, kde Renner rozbije okno od svého auta, jsem si musel pustit několikrát vzhledem k tomu vyhrocenému výkonu. A menší poznámka: v zajímavostech to nezazní, ale vzhledem k tomu co se dělo týden před tím, než skutečného Webba našli, si dovolim soudit, že spáchal sebevraždu - jelikož prodal svůj dům, zařídil finance kolem své rodiny apod., pro CIA by bylo riskantní zrovna náhodou týden před tím než se to stane, udělat takové věci navíc bez jeho vědomí. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jo no, keď chceš bojovať v Nikarague a nemáš na to lové, tak ťažko budeš bojovať. Našťastie južné LA namiesto zberu bavlny obľubovalo bílunké a ty máš ka mošov s lietadlami, ktorý ti to vedia priviesť na tony a odviesť s5 zbrane, tak prečo to neskúsiť. Problém je len, že nejaký snaživý novinárčok z Hornej Dolnej ti na to príde a rozšíri túto zvesť po krajine. Ja by ho zabil. Alebo ho stačí len zdiskreditovať? Film vo veľmi light verzi o tom, ako vláda za pomoci CIA robila zlé veci a ako sa im na to prišlo. Renner skvelý, príbeh skvelý. 4 z 5 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mdlá režie trochu kalí zajímavý příběh, Cuesta jako by točil jen další díl Homelandu, ale POSLÍČEK má rozhodně co říct. O propíraný problém lehce zavadila i moje bakalářka, Webb v podstatě upozornil CIA na nebezpečí internetu, jakožto prostředku pro šíření nesympatických informací, ale kdo o tom neví bude valit bulvy. Nebo usne. Nikaragua byla pěkné svinstvo a teroristé s hvězdy a pruhy jsou něco na co už si svět zvykl. Skvělý film a výborný Renner. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeremy Renner je v tomto politickém thrilleru vynikající jako reportér , kterého ničí jeho největší reportáž. Kdyby tak byl příběh stejně dobrý jako on. Film postrádá vzrušení a je takový jednodimenzionální. Vidíme dvě oblasti, které nefungují dohromady. Politiky, kteří přísahají, že dělají všechno pro blaho lidí a novináři, kteří mají závazek informovat nás o podstatných věcech ve společnosti v níž žijeme. Tento příběh se odehrává uprostřed devadesátých let. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Na projektu se začalo pracovat již v roce 2005, natáčet se pak začalo v roce 2013. (karlik4801)
  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)

Reklama

Reklama