Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mdlá režie trochu kalí zajímavý příběh, Cuesta jako by točil jen další díl Homelandu, ale POSLÍČEK má rozhodně co říct. O propíraný problém lehce zavadila i moje bakalářka, Webb v podstatě upozornil CIA na nebezpečí internetu, jakožto prostředku pro šíření nesympatických informací, ale kdo o tom neví bude valit bulvy. Nebo usne. Nikaragua byla pěkné svinstvo a teroristé s hvězdy a pruhy jsou něco na co už si svět zvykl. Skvělý film a výborný Renner. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, ale od začátku do konce jaksi unylé a bez šťávy. Furt čekáte na to, co se začne dít, ale vše se jen rozjíždí a najednou konec. Nejzajímavější je na tom všem asi skutečnost, že aféra s Lewinskou byla zastírací manévr, mající odvést pozornost od pravdy :)) Sic možná dsle skutečné události, zpracované ale tak, že se ani tenhle film, stejně jako ona pravda, moc do povědomí nedostane. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc zajimavy pribeh odkazujici na "podivne" az odporne praktiky zahranicni politiky USA v Latinske Americe. Nenapadne ale mozna prave proto uveritelne zpracovani s dobre hrajicim Rennerem neurazi ale pravdepodobne ani nenadchne. Vysledek je nekde mezi. Spetka cehosi bohuzel chybela k top statusu. Ale i presto povazuji tento film za hodny videni. U sceny s cappuccinem me zamrazilo. Povedenych momentu ma fim rozhodne vic. Tri a pul hvezdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit." Být investigativním novinářem, tak nemám rodiče, ženu, děti ani psa a určitě neparkuju na veřejném prostranství. Gary Webb tohle trošku podcenil, investigativně šplápnul CIA do nevinného úsměvu a pak si raději dvakrát prostřelil hlavu. Taková je demokracie a svoboda slova po americku, když se začnou užívat slova CIA a drogy v jedné větě. Mně se tedy Webbovo vyprávění hodně líbilo a vlastně mě ani nepřekvapilo, že ještě dva roky po premiéře film nemá český dabing. Tohle totiž není ta správná oficiální pravda, kterou je divák pravidelně masírován z televizních zpráv a neschválenými názory by zkrátka neměl být maten. Takže opakujte po mně, ovečky: USA jsou hodné, Rusko je zlé a imigranti jsou potřební pro rozvoj ekonomiky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jo no, keď chceš bojovať v Nikarague a nemáš na to lové, tak ťažko budeš bojovať. Našťastie južné LA namiesto zberu bavlny obľubovalo bílunké a ty máš ka mošov s lietadlami, ktorý ti to vedia priviesť na tony a odviesť s5 zbrane, tak prečo to neskúsiť. Problém je len, že nejaký snaživý novinárčok z Hornej Dolnej ti na to príde a rozšíri túto zvesť po krajine. Ja by ho zabil. Alebo ho stačí len zdiskreditovať? Film vo veľmi light verzi o tom, ako vláda za pomoci CIA robila zlé veci a ako sa im na to prišlo. Renner skvelý, príbeh skvelý. 4 z 5 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Když Gary Webb (Jeremy Renner) navštíví poprvé Nikaraguu, je na jedné z ulic vidět logo telekomunikační společnosti Claro, která neexistovala až do roku 2003 a do roku 2006 se do Nikaragui ani nedostala. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama