Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní starší filmeček, kladní hrdinové jsou kladní se vším všudy, záporní jsou taky čistě záporní, květnaté promluvy, které by v dnešních filmech šly ihned na odstřel, působí sice křečovitě, ale takhle se to tehdy točilo, dnešní doba už chce víc rozporuplnější hrdiny (jak kdy, jak kdo, Amíci třeba ne). Hudba od bratří de Angelisů (Guido a Maurizio) je jedním slovem skvělá a hudební motiv Yary si pouštím pro zlepšení nálady. Kabir Bedi, dávný to lamač ženských srdcí, má sice dobrej kukuč, ale to jak zabíjí nepřátele po desítkách za minutu, tak takovouhle frekvencí se nemůže pochlubit ani Tarantinova Nevěsta! Tenhle film je už pouze nostalgie pro starou školu (kam nepatřím:-)) ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že většina filmu je úsměvně naivní, pořád to je pohádková pirátská romanťárna, kterou já prostě můžu a vůbec se za to nestydím (a to jsem ročník ´90). 100x lepší než P. z K. Do toho sexy Kabir Bedi, jako neohrožený, nejlepší a nejcharizmatičtější pirát, jakého jsem kdy na plátně viděla, křehká panenka Carola André a perfektní, nestárnoucí hudba. Jen ten konec je takový kapánek zmatený, a uspěchaný, nicméně tohle je moje srdcovka, na tu mi nesahejte :) PS. s Kabirem Bedim bych hned odplula, ani by mě nemusel unášet :-) ()

Reklama

Salavard 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že zde se jedná do jisté míry o subjektivní hodnocení, velkou roli hraje sentiment, skutečnost, že jako malý capart jsem tenhle film zbožňoval. Nedávno jsem ho opětovně shlédnul a kupodivu se mi líbil znovu. Jedná se sice o poměrně naivní snímek, ale když vám tohle moc nevadí a akceptujete i nepřemožitelného hlavního hrdinu, budete se bavit od začátku do konce. Velkým kladem je bezpochyby i hudba, které bych snad vytknul jen to, že by mohla zaznít více. Klasický film plný dobrodružství, boje, lásky, nenávisti, života a smrti. Vše co si můžete jenom přát od pohodového snímku. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Přesladká romantika s dobrodružným hávem tajemného východu. Pirát z donucení Emilio de Ventimiglia, zvaný Černý korzár (Kabir Bedi) je charizmatický muž, po jehož divokém pohledu ženy a dívky omdlevají vzrušením: Je hnán pomstou za smrt svých rodičů a posléze i bratrů. Bojuje za potrestání hamižného a mocného van Goulda (Mel Ferrer). Jako snad naschvál se Černý korzár zamiluje do van Gouldovi mladé půvabné dcery Honoráty (Carole André). A tak se útočí a brání, bojuje se za pomstu, bojuje se za spravedlnost, přepadává se, bojuje se o život, pomáhá se bezbranným a slabým proti bezpráví a svévoli mocichtivých a utíká se. A do toho zamilovanost a trápení se láskou. Hraní má předramatizované polohy a jsou slyšet mnohá klišé těch vzorných hrdinů, kteří bojují za pravdu, spravedlnost a lásku. Z dalších postav jsou to spolubojovníci Černého korzára Carnaux (Salvatore Borghese), van Stiller (Franco Fantasia), Jara (Sonja Jeannine) a nový zástupce Morgan (Angelo Infanti). Přeslazený dort plný nazdobené nakyslé šlehačky. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva. Zaľúbená do Kabira Bediho. Na tú dobu veľmi dobre natočený. Nerozumiem prečo je na čsfd tak podceňovaný a nemá vyššie hodnotenie. Aj keď s veľkým odstupom času som si ho opätovne pozrela, stále nestráca na čare a na mojom hodnotení a naďalej ho považujem za kvalitný film s najkrajším príbehom lásky aký som videla. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)

Reklama

Reklama