Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (817)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pustil, už jsem si v hlavě maloval komentář, jak vskutku vtipně zakomponuji název, jakože mě měli raději chránit od zlého filmu, hihihi, nakonec jsem ale byl mile překvapen. Natočené to bylo vskutku skvěle. Až mě to úplně naladilo na poctivý syrový trihel o policajtech i veteránech, kterým prostě jeblo. Bohužel však se to stočilo k exotismu, hihi, tedy exorcismu, které mi přijde fakt směšný. Zvlášť když takhle vyhání zlého ducha ze sprostého podezřelého v zadržovací cele. Jako kdyby slepili dva různé filmy. Celkově jsem si to ale užil a dvakrát se lekl tak, až se mi zatáhlo prostěradlo do prdele. Lepší čtyři hvězdy. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film intenzivní. Co mrzí je, že sice je užit motiv Doors / dveří - kapela tohoto jména ovšem zcela zásadně vychází z Williama Blakea a jejím motivem je příměr o podobných dveřích, o kterých film oklikou pojednává... tedy, šlo jej do exorcistického mišmaše alespoň nějak propojit. Ale možná tvůrci nepodnikli vůbec žádné rešerše. Škoda. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív to připomíná pomatenou temnou mysteriozní kriminálku a pak - SPOILER !!! - je to zas nějaký vymítání kdo ví čeho z kdo ví koho -- KONEC SPOILERU. Všechno už tady bylo milionkrát, o těchhle věcech tvůrci věděj prdlajs, nebaví mě to a nudí... Ale hezkej vizual docela a tak nějak to v pohodě uteče. Ale celý to jede tak na čtvrt plynu a ne a ne ho pořádě sešlápnout ... Tuctovej průměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo, které nápaditě kombinuje filmové skvosty jako je například Constantine a Seven. Nejen hlavní postavy zde září velice jasně, ale bezkonkurenční je zejména trojice španělského kněze, Erica Bana jakožto charismatického hlavního hrdiny a jeho parťákáka, adrenalinového nadšence a správného chlapa. Jediné co mne trochu mrzí, že bylo tolik času věnováno samotnému vymítání a jen tak málo soubojům, které se tolik dařily! Strašidelné to bylo jen mírně, ale to si film vynahrazoval perfektní temnou atmosférou sílící v průběhu celého sledování. Mimo to posedlí lidé vypadali vskutku ohyzdně a kamera je vždy zachytila při tom nejznepokojivějším možném chování. Až konec ve mně vyvolal smíšené pocity. Na jednu stranu jsem doufal v happy end, ale upřímně to možná vyznělo malinko ,,cheezy" a srazilo to finální hvězdu. 79% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

_-_SPOILERS_-_Tak v Iráku se dá chytnout leccos, že áno? Ňákej ten ajc, písek v uších nebo pekelný žbreberky. Škoda, že film je zaměřený na Ralpha, protože mě by zajímala postava Santina, zvlášť po duchovní sprše na konci filmu - co cítil? Lítost? Úlevu? Vztek? Bohužel se úplně vypařil, přitom jeho příběh by byl zajímavější než triviální rodinné drama (byť dodávalo hlavnímu hrdinovi další rozměr). Tím výtky končí, protože jinak je to špičkově natočený hororec se vším všudy. Oproti Děsivému dědictví, které jsem viděl nedávno, je to úplně jiná liga. Tajemný a postupně se rozplétajíc děj, žádné samoúčelné polekačky, vše má své místo. A děj korunovaný závěrem, který tomu všemu dal hloubku a smysl (myslím tím akci s hlavním záporákem). Navíc sympatický důraz na křesťanství a Ramirézův kněz je super. Největší pochavala ale míří k Seanovi Harrisovi, jehož postava byla naprosto odporně démonická, na konci však předvedl takové procitnutí, které mě odrovnalo. Smekám. Takhle dobrý horůrek jsem dlouho neviděl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Při přípravě na roli Eric Bana zhlédl několik videí zaznamenávaících skutečné vymítání. Několik dní poté nemohl klidně spát. (The Viper)
  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)
  • Olivia Munn o filme povedala: "Pred týmto filmom som neverila v nadprirodzeno. Potom, čo som však videla reálne zábery new-yorskej polície o exorcizme, už naplno verím." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama