Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušný vymítačský thriller, který hodně sází na realistické prostředí. Lekaček je tu dost - a jsou povedené,i když nic světoborného a nebýt poměrně standardního příběhu klidně bych šel na čtyři. Finálový střet byl intenzivní, napínavý a bral dech. Derrickson umí vykřesat parádní atmosféru, Strange je v dobrých rukách. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja vojaci počas jednej z akcii v Iraku narazia na záhadnú hrobku. Po návrate k svojim rodinám už to viac nie sú oni. Mestom New York sa začína šíriť množstvo nevysvetliteľných udalostí. Prípadu matky, ktorá v zoo zhodí svoje dieťa do arény s levmi sa ujíma miestny policajt Ralph Sarchie. Z počiatku jasný prípad naberá po krátkom čase temný smer. Detektív si začína uvedomovať, že na jeho vyriešenie bude potrebovať väčšiu pomoc, ako len zdravý úsudok. Svoje sily spája so svojským farárom Mendózom, špecializujúcim sa na exorcizmus. Od úvodu veľmi slušný snímok, ktorý absolútne nenudí, ba priam prizvára vaše zmysly k obrazovke vašeho lacného televízora. Záverečná scéna boja zla s dobrom v určitých okamihoch veľmi pôsobivá. Herecké obsadenie + zmáknuté remeslo s kvalitnou kamerou na výbornú. No je mi ľúto, ale presto všetko som očakával viac. Filmy s megalomanskou reklamou toho proste musia ponúknuť viac. Len "baf" povedať nestačí! Z hororových prvkov okrem atmosféry a spomínaného záveru pramálo. Škoda. Každopádne, "Deliver us From Evil" je veľmi slušný mysteriózny thriller - 65%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je famózní, výborná představovačka hlavních detektivů, pro charismatický drsoně se smyslem pro humor mám vždy slabost, skvělá scéna v zoo, kdy jsem na práci kameramana našel jen dvě slova, umí chlapec a poměrně kvalitní kriminální linie příběhu mě dokázali uzemnit do kino sedačky. Problém je, když se děj začne víc stáčet k horroru a začne se kupit poměrně dost věcí, které obalila paní nuda, příliš kecání, tvůrcům jako by došla vlastní invence, při scéně na chodbě si na Sedm nevzpomene jen divák co spí. Jak moc se mě líbil začátek, tak moc se mě nelíbil konec. Ten byl skutečnej asi jako má historka o tom, jak sem na cestě do Ostravy předběh pendolino. Z hlediska lidského elementu nemám moc co vyčíst. Eric je špičkověj herec a i tady ze sebe dostává maximum, díky kterému je jeho postava detektiva velmi sympatická a realistická. Kameraman si některé záběry vysloveně užíval, krátký záběr v zoo nebo ve výtahu na toho missáka v kapuce patřej mezi největší lahůdky filmu. Film v jednotlivých scénách působí silně, ale jako celek už tak jistě nepůsobí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,577,122Tržby Celosvetovo $85,277,122Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po 20 minútach to ide vo svojej banálnosti stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo samotné peklo keď tam je toľko ľudí posadnutých, nie?... a už nehovoriac o záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny /15%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

U Scotta Derricksona, je jasné od začátku, že se bude věnovat spíše Krimi vložce a až v závěru vytasí karty z hororového průmyslu. Ono vlastně i v Moci ďábla či Sinister byla především kriminálka řízlá hororem, takže obviňovat režiséra za něco, co předpokládáme u každého jeho dalšího počinu mi příjde hloupé. K filmu tedy: Herci slušní, vysoký rozpočet je očividně znát, kamera, střih, vizuál vysoký nadstandard, atmosféra slušně temná a pochmurná, potěšila mne také hojná účast zvířat ( Lvi, rotvajleři, medvěd či kočka) a závěrečný exorcismus byl sice zbytečně dlouhý, ale za to neokoukaný a slušně hororový. Za mě tedy převládají pouze pozitivní dojmy. 75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)
  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama